Пловдивският университет опроверга информацията за стачката

Александра Маркарян 28 октомври 2013 в 16:36 1774 12

Пловдивският университет. Снимка: Ранобудните студенти
Пловдивският университет. Снимка: Ранобудните студенти

Пловдивският университет опроверга информацията за стачката.

"Няма такова нещо. Не е имало заседание на Академичния съвет. Не е вземано решение за спиране на занятията и затваряне на университета. Не е вярно, че се осигурява автобус", заявиха за OFFNews от кабинета на ректора. Не успяхме да се свържем със самия проф. Запрян Козлуджов - той не е в сградата на университета, обясни секретарката му.

Информацията за стачката бе обявена от стъпалата на входа на Ректората на Софийския университет от преподаватели в Пловдивския университет пред всички присъстващи и бе посрещната с бурни аплодисменти. Малко преди това един от преподавателите в ПУ беше разказал същото пред репортера ни, който отразява студентската окупация на място.

OFFNews се свърза и със студентите в Студентския съвет на Пловдивския университет, които днес два пъти се срещаха с ректора проф. Козлуджов.

"Няма решение за затваряне на университета. В 18 ч. окупираме една от аудиториите - пета. Ректорът първоначално беше против, но впоследствие се съгласи, казвайки, че това е "по-малкото зло", разказа Анна Генова от Студентския съвет за OFFNews.

Студентите имали идея да тръгнат с автобус за София, ако намерението им за окупация бъде осуетено. При положение, че такава ще има, по всяка вероятност няма да се тръгва за София, допълни Генова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!