Плевнелиев излиза с обръщение към нацията в 22 ден от протестите

04 юли 2013 в 16:19 8683 19

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление по повод ситуацията в страната, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  

В петък президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление във връзка с актуалната ситуация и продължаващото вече 20 дни гражданско недоволство в страната. Изявлението ще бъде направено в сградата на „Дондуков“ 2 в 15.00 часа.

Преди два дни от прессекретариата на държавния глава разпространиха негово изявление по време на срещата му с полския икономист Лешек Балцерович, в което Плевнелиев казва, че изходът от кризата "не е революция, а последователни правилни стъпки в правилната посока."

Според президента политическата нестабилност в страната влияе демотивиращо на предприемачите и инвестициите, като  подчерта, че кризата в България не е икономическа, макроикономическите показатели са стабилни и това се дължи не просто на стриктната фискална политика, но и на изградената фундаментална култура на стабилност в условията на Валутен борд.

Виждането на президента е, че политическите партии се нуждаят от „насрещен натиск“, но с конкретни и добре формулирани искания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!