Маргарита Попова остана без началник на кабинета си

01 юли 2013 в 13:33 4149 0

Маргарита Ралчева. Снимка: Съюз на българските журналисти
Маргарита Ралчева. Снимка: Съюз на българските журналисти

Маргарита Ралчева е освободена от длъжността началник на Кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова.

От президентството съобщиха, че със свой указ президентът Росен Плевнелиев е освободил Ралчева по нейна молба, считано от 1 юли 2013 година. Маргарита Ралчева заемаше поста от 21 февруари 2012 година.

Ралчева е съпруга на Емил Стоянов - брат на президента Петър Стоянов и бивш евродепутат от ГЕРБ. Ралчева е бивш журналист, като от 1994 г. до 1997 г. е водеща на новините на "Нова телевизия". От 2001 г. е водещ на централната информационна емисия на телевизия "Европа". По същото време е заместник-изпълнителен директор на медията и директор "Новини". От 1998 до 2000 година Маргарита Ралчева е била пресаташе на министерството на търговията и туризма.

От началото на годината в президентската администрация имаше няколко рокади и оставки. На 9 април Цветлин Йовчев напусна поста си на началник на кабинета на президента, като тогава посочи лични мотиви. Малко по-късно той стана министър на вътрешните работи. Неговото място беше поето от Екатерина Захариева, която до 13 март беше главен секретар на президента. Преди това тя беше вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ГЕРБ, докато ведомството се оглавяваше от Росен Плевнелиев. По-късно тя оглави регионалното министерство в служебния кабинет на Марин Райков.

С оставката на Цветлин Йовчев последваха още две - тази на секретаря по отбраната Васил Маринов и на съветника по сигурността ген. Стоимен Стоименов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews