Плевнелиев информира шефа на ЕК за ситуацията у нас

26 февруари 2013 в 13:31 1098 0

Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу. Снимка: ЕРА/БГНЕС
Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу. Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев е провел телефонен разговор с председателя на Европайската комисия Жоже Мануел Барозу и го е информирал за ситуацията у нас, съобщи пресцентърът на Президенството.

Процесите, които се случват в България, имат демократичен характер и са в духа на европейските ценности за върховенство на закона и справедливост за гражданите, уверил държавният глава. Това увери в телефонен разговор президентът Росен Плевнелиев председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Държавният глава информирал шефа на ЕК и за аспектите на икономическата и социалната криза у нас.

 "Жозе Барозу посочи, че Европейската комисия следи внимателно обстановката у нас и благодари, че процесите в страната протичат по демократичен начин", посочва пресслужбата.

 Според председателя на ЕК кризата, в която Европа се намира вече пета година, задава дневния ред на политиците както по отношение на мерките за финансова дисциплина, така и на тези, свързани със стимулирането на икономическия растеж, покачването на доходите, повишаването на заетостта и в подкрепа на социално слабите и на хората в нужда, пише още в съобщението.

Президентът планира и еднодневна визита в Брюксел на 6 март, по време на която ще се срещне с Барозу и с президента на Европейския съвет Херман ван Ромпой. В Белгия държавният глава ще присъства на отбелязването на 70-годишнината от спасяването на българските евреи през Втората световна война, което ще се проведе в Европейския парламент.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!