Плевнелиев: Брюксел похвали демокрацията ни

Последна промяна на 06 март 2013 в 17:33 1463 5

Росен Плевнелиев. Снимка: Сергей Антонов
Росен Плевнелиев. Снимка: Сергей Антонов

„Брюксел приветства усилията на демократична България за трансформация в рамките на Конституцията и на демократичните процедури и закони“, заяви държавният глава Росен Плевнелиев след среща с президента на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

Плевнелиев подчерта, че Брюксел следи много внимателно политическата обстановка в България и изрази надежда протестите да продължат в демократичен дух.

„Ако успеем да преминем през кризата по достоен начин, това ще отекне и в Брюксел“, изтъкна държавният глава.

По думите му през следващите месеци България ще може да бъде сред първите страни, които ще преговарят за Договор за партньорство с ЕК. Плевнелиев обяви, че българската страна вече е изпратила искания по преговорите. Според президента е от изключителна важност България да не изгуби политически баланс въпреки предсрочните парламентарни избори и да формулира ясни цели и приоритети.

„Служебното правителство също ще зададе посоката, включително по отношение на политиката на заетост, подкрепата за малките и средните предприятия, реформите в енергетиката“, обеща Плевнелиев и добави: Европейската комисия е готова да помага, въпросът е много точно да разчетем собствените си приоритети.

Президентът бе категоричен, че страната ни трябва да отстоява ясни позиции в преговорите по Многогодишната финансова рамка след 2014 г., като наблегне на приоритетите образование, иновации и политики за растеж на заетостта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2013 в 09:08

Благодаря :)

07.03 2013 в 08:44

Само да не си помислите, че Плевнелиев е зарязал съставянето на служебно правителство и е изтичал до Брюксел за среща с Херман ван Ромпой заради любимите на Чехлю приоритети!
Бил е "на официално откриване на изложба по случай 70-годишнината от спасяването на българските евреи, на която присъстваха президентите на Израел и България – Шимон Перес и Росен Плевнелиев."
За капак министър Младенов сбъркал името на покойния Пламен Горанов.
http://www.mediapool.bg/-news203734.html

06.03 2013 в 22:58

Защо пише АрхО? Щото има нещо на горния си етаж...Аз го чета.

06.03 2013 в 21:09

Точно тъй гусин дежурен архивар ли си, архитект ли си.... ти си знаеш. Аз пък казвам този е следващия сбърканяк на когото ще духат под опашката. Той да вземе да се ориентира и да търси откевнане от марсианците. Нали знаеш кой го тури това нищожество на този пост.

06.03 2013 в 17:39

Ейй, най-после правилните неща да бъдат споменати: "образование, иновации и политики за растеж на заетостта"!!!

От Плевнята ще вземе да стане президент... :) Защо не?!

Не се и съмняваме, че Брюксел предпочита народът в България да е доволен и обезпечен прилично, а не политиците ни! Освен това, те ни сочат от години с пръст като люлка на корупцията - сега също имат интерес да успеем да се справим с нея!

Не се съмнявам, че ЕС ще помага; сега е моментът да използваме ресурсите им по предназначение! Всички тукашни съдебни недомислици трябва да отекват в Европа и да търсим помощ оттам!