Плевенските депутати подкрепиха ядрената енергетика

Елица Мартинова 27 януари 2013 в 19:53 1820 1

Плевенските депутати подкрепиха референдума, Снимка: Сергей Антонов
Плевенските депутати подкрепиха референдума, Снимка: Сергей Антонов

Както се зарекоха пред OFFNews преди седмици, депутатите с избирателен район Плевен подкрепиха развитието на ядрената енергетика в страната.

„Гласувах за бъдещето на България и на моя избирателен район Плевен по единствения верен начин. Развитието е постижимо само чрез политиките на Европейския съюз, ясно изразени и в приоритетите на ирландското председателство на Съвета на ЕС. Удовлетворена съм, че целите на България са в съзвучие с тези приоритети: за повече стабилност, икономически растеж и заетост. Всичко друго разпилява енергията на българското общество - особено спорни и компрометирани проекти“, заяви, след като упражни правото си на вот в Дъблин, председателят на НС и член на ГЕРБ от Плевенски район Цецка Цачева.

Тя е на работно посещение в Ирландия, но това не попречи на решението ù да гласува.

Колегата ù Ивелин Николов от управляващата партия също е гласувал с „да“, въпреки заръката на Бойко Борисов, който посъветва всички привърженици на ГЕРБ да дадат отрицателен вот.

„Гласувах с "да", защото смятам, че развитието на ядрената енергия е важно за икономиката на държавата и на региона. Освен това в бъдеще се очаква увеличаване на потреблението на електроенергия. Затова е важно изграждането на ядрена електроцентрала, където се произвежда най-евтината енергия“, каза за OFFNews Валентин Николов.

Както се очакваше, депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов също подкрепи развитието на ядрената енергетика в България.

„Това беше единственият възможен вот за Плевенски район, където, знаете, се намира и Белене. Гласувахме за една модерна, развиваща се държава, в която младите хора не работят само като обслужващ персонал“, посочи Чуколов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови