Плажовете по Северното Черноморие по-изрядни от тези на юг

Нели Чолашка 11 август 2012 в 16:55 2665 0

Лиляна Павлова втори уикенд проверява плажовете по Черноморието. Снимка: БГНЕС
Лиляна Павлова втори уикенд проверява плажовете по Черноморието. Снимка: БГНЕС

Концесионерите на плажовете по Северното Черноморие са много по-отговорни отколкото тези по Южното, обяви днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

След като миналия уикенд тя инспектира концесионерите и наемателите на плажовете в Бургаска област, този уикенд отиде на проверка в курортен комплекс „Албена” и по плажовете във Варненско.

Павлова напомни, че екипи на ведомството  ù обикалят плажовете от 25 юли.

„Обобщаващото е, че ситуацията като цяло е много по-добра в сравнение с миналата година”, коментира министърката.

Тя определи отношението на концесионерите на север като „много коректно” и съобщи пред медиите, че няма нарушения нито на преместваемите обекти, нито в свободната зона за плажуване.

Лиляна Павлова похвали и медицинското обслужване по плажовете и заяви, че концесионерите дори са предвидили допълнителни медицински услуги, които не са изискуеми по закон. 

„Изводът, който може да се направи, е, че големите концесионери с опит, които стопанисват големи плажове в големи комплекси по Северното Черноморие, са изрядни и с тях няма проблеми. Проблеми има с по-малките плажове, в по-малките населени места”, заключи министърът.

Изключение от добрите примери по Северното Черноморие се оказа варненският плаж „Кабакум”. На този плаж точно на плажната ивица, която е изключително държавна собственост, има заведение, което е напълно незаконно.

Заведението от няколко дни има влезли в сила заповеди за спиране на тока и водата му, но въпреки това продължава да функционира и в него постоянно има клиенти.

Павлова откри и разминавания с наредбите по отношение на свободните зони на плажа, за които от пръв поглед личи, че са под законните 50 % от терена. Лиляна Павлова разпореди незабавна проверка по случая.

Тя напомни, че в края на сезона отново ще бъде направена ревизия на всички концесионери и на тези, които са в нарушение, ще бъдат прекратени договорите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews