Пернишката група замесена и в убийството на Георги Илиев

27 август 2013 в 08:42 3544 2

Един от заловените от групата за убийства и разпространение на наркотици в района на Перник. Снимка: МВР
Един от заловените от групата за убийства и разпространение на наркотици в района на Перник. Снимка: МВР

Има свидетелски показания, които сочат, че част от задържаните в Перник са свързани с убийството на Васил Горчев и Георги Илиев, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ.

 „На този етап това го разглеждаме като данни, ако се намерят доказателства в последствие това може да се включи в обвинителния акт.

Имаме следствени дела за убийствата на Васил Горчев и на Георги Илиев. Материалите се проверяват сега”, обясни Лазаров.

На въпрос дали Сретан Йосич има връзка с убийството на Георги Илиев, тъй като неговото име също се появява в медиите, главният секретар Лазаров обясни: „Касае се за една трансгранична престъпна дейност и много широк кръг от престъпления, простирали се извън пределите на България, става въпрос за трансгранична организирана престъпна група”.

По думите му досега има едно повдигнато обвинение за убийството на Теодор Неофитов.

По думите на Лазаров днес полицаи ще копаят в района около Перник, за да търсят трупове на безследно изчезнали лица, за които се смята, че са били убити от хората на покойния Райко Кръвта и баща му Васил Василев - Бай Васо.

"Колегите продължават да търсят. На този етап търсим още две жертви, които са безследно изчезнали. Няма да навлизам във взаимоотношенията между лицата в групата.

Колкото и да звучи куриозно и задържаните лица имат интерес това дело да влезе в съдебна фаза и да се даде една светлина на истината”, смята главният секретар на МВР. 

Той напомни, че покрай задържането на пернишката група се разследват наново престъпления, извършени в миналото.

"Тези случаи са разглеждани на парче. Делото е стигнало до определен етап, но не е разглеждано в контекста на организирана престъпна група”, коментира още Лазаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews