Горя автомобил на свидетел срещу „Наглите“

Юлиан Христов 14 февруари 2012 в 10:38 2120 0

Запалена кола. Снимка: БГНЕС
Запалена кола. Снимка: БГНЕС

Неизвестни запалиха колата на Катрин Маркова, чийто син Джорджо беше отвлечен преди време от групата на „Наглите“.

Лекият автомобил „Фолксваген“ е бил опожарен през изминалата нощ в квартал „Фондови жилища“ в София.

По информация на БНР колата е собственост на Катрин, но се управлява от брата на застреляния преди 6 години в София Йордан Марков-Сиджимата - Пламен.

Сигналът е получен в полицията около 1.30 часа през нощта. Колата е изгоряла в предната си част, както и около задния капак.

Йордан Марков-Сиджимата, който е съпруг на Катрин, беше застрелян в центъра на София през май 2006 г. Две години по-късно синът му – Джорджо Марков, беше отвлечен от групата на „Наглите“. Момчето беше освободено срещу откуп от близо 200 хил. евро. Катрин Маркова е и един от основните свидетели срещу бандата похитители.

Маркова пък е един от съоснователите на сдружението "Св. Георги", което обединява жертвите на няколко ключови престъпни групи - "Наглите", "Октопод" и "Килърите". Жертвите на престъпността поискаха да има по-олекотен механизъм, по който да могат да претендират за парите, които са дали като откуп.
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво пречи на българското кино? С директора на Национален филмов център Петър Тодоров разговаря Искра Ангелова (подкаст)