Прокуратурата повдигна обвинения на 11 от "новите килъри"

18 август 2013 в 17:29 2700 1

Един от заловените от групата за убийства и разпространение на наркотици в района на Перник. Снимка: МВР
Един от заловените от групата за убийства и разпространение на наркотици в района на Перник. Снимка: МВР

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 11 участници в организирана престъпна група, създадена с цел убийства и разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Осем от членовете на престъпната структура бяха задържани на 16 август при акция в Пернишко. Останалите трима до момента са в неизвестност и се издирват.

Обвинения са повдигнати на Васил Василев и Милчо Петров - ръководители на групата, както и на Борислав Николов, Димитър Начков, Евгени Миленов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Мартин Николов. Издирваните са Калоян Томов, Георги Георгиев и Марио Арнаудов.

Според събраните до момента доказателства, групата е действала от 2004 година до 16 август 2013 г. на територията на България, в градовете ПерникРадомир и София. Занимавала се е с убийства и разпространение на наркотици.

При задържането у ръководителя на групата Васил Василев (баща на Васил Арарски-Райко Кръвта и известен като Бай Васо) са открити два бойни пистолета, боеприпаси, бронежилетка, газов пистолет, хладно оръжие. Василев е известен и с това, че в миналото срещу него е извършен неуспешен опит за убийство.

На място, посочено от свидетели по делото, са открити човешки останки. Установява се броят на жертвите и тяхната самоличност. Издирването на други жертви на групата продължава.

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура на осмината арестувани участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Мерките за неотклонение ще бъдат разгледани от Специализирания наказателен съд в рамките на днешния ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!