Отложиха делото срещу имамите заради неявил се адвокат

Юлиан Христов 26 септември 2012 в 12:27 1322 1

Ислям. Снимка: БГНЕС, архив
Ислям. Снимка: БГНЕС, архив

Делото в Пазарджик срещу 13-те подсъдими в проповядване на антидемократична идеология и религиозна омраза и членуване в нерегистрираната организация "Ал уакф ислями" бе отложено заради неявяването на адвокат Хари Харалампиев.

Той защитава ръководителя на организацията Саид Мутлу и първите му помощници.

Адвокат Харалампиев не е уведомил съда за неявяването си, заради което не е осигурен и служебен защитник. Съдията по делото Ивета Парпулова определи това поведение като некоректно и заяви, че ще направи опит да влезе във връзка с адвокат Харалампиев. Делото трябва да бъде подновено в 14.00 часа, за когато адвокат Харалампиев е уведомил съда, че ще успее да дойде за делото, след като приключи ангажиментът му във Върховния касационен съд, който е в София. 

Днес трябваше да бъдат разпитани част от 30-те свидетели. Тези, които са от Пазарджик, бяха освободени, но тези, които са от Смолян, Благоевград и Велинград остават на разположение.

Пред сградата на съда в Пазарджик отново има много мюсюлмани с плакати с цитати от Корана. В района е осигурено засилено полицейско присъствие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!