Още един кораб на Дойчин Дойчев има проблеми

19 август 2012 в 11:56 1578 0

Корабът
Корабът "Свети Николай". Снимка: БГНЕС

Още един кораб на задържания във връзка със случая "Свети Николай" Дойчин Дойчев има проблеми. Това съобщи брад БНР Александър Тодоров, главен редактор на сайта за корабоплаване "Меритайм.бг". По думите на Тодоров корабът се казва "Варна – 5", плава под български флаг и е с български екипаж. 

Все още не е ясно какви точно са проблемите. Корабът в момента се намира в Турция. Най – вероятно е арестуван заради дългове на дружеството, каза Александър Тодоров.

В предаването "Неделя 150" Тодоров изказа предположение, че вероятно броят на моряците на кораба "Варна – 5" е сходен с този на "Свети Николай", тъй като двата кораба са идентични.

Срещу Дойчев беше повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Дойчев твърди, че фирмата му „Сийборн трейд” носи отговорност за сигурността на плаването, но не и за кокаина. Руслан Колев, който е сочен за организатор на групата, има криминално досие. Той е отговарял за набирането на хора за екипажа на кораба.

Колев е в ареста от 15-ти август.  Той бе докаран в София в събота сутринта. Предолага се, че в организираната престъпна група за транспортиране на кокаина са участвали и някои от задържаните в Испания моряци. В момента се уточнява, на кои от тях да се повдигне същото обвинение. Българските моряци се разпитват в момента в Испания.

Преди няколко дни в Испания бяха задържани 22-ма български моряци на кораба „Свети Николай“. Испанските власти откриха на борда на плавателния съд 3 тона кокаин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови