Орешарски ще уволнява по дописки в медиите (видео)

OFFNews 20 юни 2013 в 09:34 5279 10

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Всеки, срещу когото в медиите излезе достоверна информация, ще бъде уволнен. Това стана ясно от думите на премиера Пламен Орешарски, който вчера уволни зам.-министър само два часа след като го назначи. Причината бе информация за свързаността му с групировката СИК.

"Ще продължа да уволнявам всеки, който е неподходящ" - това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на влизане в президентството преди днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), съобщиха от правителствената информационна служба.

Коментара премиерът направи по повод освобождаването на заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов. Иванов бе уволнен два часа след като бе назначен. Причината бе информацията, излязла в медиите за свързаността му със СИК.

„Причината за неговото отстраняване беше информацията, която се появи, че през 90-те години е заемал неподходящи длъжности. Иванов е проверен през архивите на МВР, но такива данни няма там. Ще уволнявам всеки, за когото се появят каквито и да е съмнения”, категоричен беше министър-председателят.

От своя страна вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви пред БНР, че Иванов не е негова кандидатура. "Приех едно такова политическо назначение, воден от мотивите, че политическите партии, които подкрепят кабинета, трябва да имат възможност, посредством заместник-министрите, да упражняват контрол върху политиките – тяхното изграждане и провеждане в съответните министерства", обясни той.

Йовчев бе категоричен, че изнесените в медиите факти правят абсолютно неприемливо оставането на Иван Иванов в ръководеното от него министерство.

„Считам, че такива факти силно подриват доверието в ръководството на МВР, което е абсолютно неприемливо и недопустимо. В системата на МВР, както и в ДАНС няма данни, които да са компрометиращи за г-н Иван Иванов. Не съм си и помислял дори, че е възможно, тъй като той все пак е народен представител”, заяви Цветлин Йовчев и допълни, че вече ще бъдат извършвани изключително подробни проверки.

На въпрос дали все още е актуално предложението той да бъде силов вицепремиер, Йовчев отговори, че е провел разговори с министър-председателя по тази тема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews