Премиерът назначи сикаджия за зам-министър в МВР

19 юни 2013 в 19:27 9449 37

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Петима нови заместник – министри назначи днес кабинетът. В МВР за зам.-министър бе назначен Иван Иванов. Той е юрист и в последните шест години е работил като главен юрисконсулт на „Билдинг Строй Експрес”. Компанията е собственост на на баща му – шуменският бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, показа справка във фирмените регистри. Преди това е ръководил офиса на „Воинтех” ЕООД в Шумен.

Кратката биография, разпространена от правителствената пресслужба, пропуска един съществен факт - Иванов е бил управител на клона на СИК (Секюрити иншуранс къмпани) в Шумен. Баща му Валентин Иванов също е свързан със силовата групировка и през 2000 г. е бил задържан за рекет и отвличане, писа „Капитал“. Шуменският бизнесмен е стар приятел на Сергей Станишев и миналата година лидерът на БСП присъства в Шумен на сватбата на другия му син – Недко.

За зам.-министър на регионалното развитие правителството на Пламен Орешарски избра Добромир Симидчиев, който заемаше поста и в правителството на ГЕРБ. Симидчиев е завършил УНСС и магистратура по бизнес администрация от Университета на Сиатъл, САЩ.

Зам.-министър на финансите става Людмила Елкова. Тя е бивш кадър на финансовото министерство, където между 2000 и 2009 г. е заемала различни длъжности, последната – директор на дирекция „Данъчна политика“. След това тя е работила като консултант по управление на проекти към Българския институт за стандартизация, както и консултант по европейски проекти на свободна практика. Тя ще е един от общо трима заместници на финансовия министър Петър Чобанов. Днес кабинетът гласува промени в устройствения правилник на МФ, с които увеличи броя на зам.-министрите от двама на трима.

За зам.-министър на транспорта бе назначен Петър Володиев Киров. Той е юрист и целият му трудов стаж е преминал на различни длъжности в Изпълнителна агенция „Морска администрация”, като от септември 2008 г. е неин заместник-изпълнителен директор. Той е син на бившия шеф на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и член на националния съвет на БСП Володя Киров.

Зам.-министър на образованието става Атанаска Тенева. Тя е математик и доктор по философия от Руската академия по управление – Москва. Сега е преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Била е депутат от БСП в 39-ото и 40-ото Народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!