Орешарски към протестиращите: Почакайте 6 месеца

Последна промяна на 21 юни 2013 в 21:39 10388 17

 Орешарски и  Херман ван Ромпой
Орешарски и Херман ван Ромпой

Всички да запазим спокойствие. Да се работи в следващите половин-една година, за да свършим нещата, които са необходими, призова от Брюксел премиерът Пламен Орешарски.

На първо място – да подобрим Избирателния кодекс, най-малкото, за да има по-висока степен на увереност, че следващите парламентарни избори, когато и да са те, ще са по-честни от провежданите през последните години, заяви пред журналисти премиерът попитан какъв призив би отправил към протестиращите хора и партиите в България.

Икономическата програма на правителството и основните теми от предстоящото заседание на Европейския съвет бяха акцент в разговора на Орешарски и на председателя на Съвета Херман ван Ромпой.

Срещата между тях се проведе в рамките на първото посещение в Брюксел на българския премиер.

„Запознах председателя Ромпой с приоритетите и с част от мерките, които възнамеряваме да предприемем. Коментирахме, че препоръките на Европейската комисия в голяма степен покриват намеренията в нашата програма. Изразих решимостта ни да изпълним препоръките, а по тези една-две, по които позициите ни се разминават, да търсим начин да отговорим на изискванията на ЕК поне частично”, заяви пред журналисти премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2013 в 07:53

ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ОТМИНАХА БЕЗВЪЗВРАТНО - НЕЖНИ СА НЕЗАБАВНИ ПРАВНО-ИКОНОМИЧЕСКИ МЕРКИ - ПЕНСИОНЕРИТЕ БЕДСТВАТ - МЛАДЕЖИТЕ СА БЕЗРАБОТНИ - КАКВИ ШЕСТ МЕСЕЦА - КАКВИ ПЕТ ЛЕВА!?! СТИГА СПИРАЧКИ ПРЕД ТОЗИ НАШ НАРОД. ДОКОПАЛ СИ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА - ДОКАЖИ ЧЕ СИ НЕПРОДАВАЕМ БЪЛГАРИН.

22.06 2013 в 22:49

Срам и морал нямате ли бре Комунисти....

какви майки ви раждат???

Вън Мафия!!!!

22.06 2013 в 16:58

Националкомунист...

22.06 2013 в 03:50

Анархокомунистка...

22.06 2013 в 01:29

"...за да има по-висока степен на увереност, че следващите парламентарни избори, когато и да са те, ще са по-честни от провежданите през последните години, заяви пред журналисти премиерът..."
===========================
Орешарски, че те последните избори си бяха чист преврат, подмолен и пълзящ, добре планиран от старите ДС-кукловоди. Каквито и да са следващите избори, ако Закона за изборите забрани дефинитивно намесата на цацарски прокурори, те ще са по-честни. Демокрацията започва от изборите - ако те не са демократично проведени, оттам нататък не можеш да чакаш демократично управление от този, който е взел властта. Само виж колегата ти Ромпой с какво отвращение се здрависва с теб!

22.06 2013 в 00:28

Хора, почакайте 6 месеца да подкопаем валутния борд с безсмислени харчове, с разходи, несъобразени с приходите, с някой и друг заем, изчакайте 6 месеца да подпишем две-три заробващи договорчета, вкл. едно хубаво 25-годишно за Белене, изчакайте да ви върнем цигарения дим, ДС и нестандартно да забраним Ботев и Левски да се ширят нагло в учебницrте (тези престъпници и нарушители). Просто изчакайте един комплексиран тип да се наиграе, че дано се смири болната му "душа" (визирам кукловода, а не марионетката).

22.06 2013 в 00:15

болно копеле

22.06 2013 в 00:07

Орешарски,
Аз бих ти дал 6 месеца ако докажеш, че министрите ти са честни хора, които ти си избрал без натиска на Станишев, Доган или други задкулисни играчи.
Хайде, започвай, времето тече.
Успех!

21.06 2013 в 23:49

6 месеца? Максимум 6 дни!

Ако не бяхте така брутално нагли - можеше и повече.

21.06 2013 в 23:31

Майко мила, утре излизам на протест в 11.30...
Педе*аст, имаш ултиматум до утре!!!!!