Орешарски към протестиращите: Почакайте 6 месеца

21 юни 2013 в 21:39 10997 17

 Орешарски и  Херман ван Ромпой
Орешарски и Херман ван Ромпой

Всички да запазим спокойствие. Да се работи в следващите половин-една година, за да свършим нещата, които са необходими, призова от Брюксел премиерът Пламен Орешарски.

На първо място – да подобрим Избирателния кодекс, най-малкото, за да има по-висока степен на увереност, че следващите парламентарни избори, когато и да са те, ще са по-честни от провежданите през последните години, заяви пред журналисти премиерът попитан какъв призив би отправил към протестиращите хора и партиите в България.

Икономическата програма на правителството и основните теми от предстоящото заседание на Европейския съвет бяха акцент в разговора на Орешарски и на председателя на Съвета Херман ван Ромпой.

Срещата между тях се проведе в рамките на първото посещение в Брюксел на българския премиер.

„Запознах председателя Ромпой с приоритетите и с част от мерките, които възнамеряваме да предприемем. Коментирахме, че препоръките на Европейската комисия в голяма степен покриват намеренията в нашата програма. Изразих решимостта ни да изпълним препоръките, а по тези една-две, по които позициите ни се разминават, да търсим начин да отговорим на изискванията на ЕК поне частично”, заяви пред журналисти премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!