Общината се допитва: Павета или асфалт на "Иван Асен II"

11 април 2013 в 11:08 6903 23

Улица
Улица "Иван Асен II" Снимка: Сергей Антонов

Столичната община ще се допита до гражданите каква настилка предпочитат да бъде положена след ремонта на улица "Иван Асен II", oбявиха за OFFNews от пресцентъра.

За 15 ч днес е насрочена среща между ресорния заместник-кмет Любомир Христов и живущи в района на "Иван Асен II". На нея ще бъдат обсъдени двете алтернативи - да се запазят ли паветата или улицата да бъде асфалтирана.

Мащабният ремонт на историческата софийска улица предивзика широко недоволство сред хората от квартала заради новината, че паважът ще бъде заменен с асфалт. Притесненията на съкварталците са две - асфалтът ще погуби автентичния облик на улицата с богата културна история и ще я превърне в шумен високоскоростен булевард.

От общината коментираха за OFFNews, че са останали изненадани от броженията срещу ремонтните дейности. Много хора се оплаквали от сегашните дупки, изкъртена настилка и шума по "Иван Асен" и реконструкцията целяла да създаде по-голям комфорт на гражданите.

Ако все пак се окаже, че повечето живеещи в района предпочитат да се запази настилката от павета, ще се съобразим, уточниха от пресцентъра на СО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!