Обама пита Борисов за атентата в Бургас

Юлиан Христов 28 ноември 2012 в 07:53 1460 0

Барак Обама. Снимка: БГНЕС
Барак Обама. Снимка: БГНЕС

Американският президент Барак Обама ще пита българския премиер Бойко Борисов на какъв етап е разследването на атентата в Бургас през лятото. 

Това каза в интервю за bTV американският посланик у нас Марси Рийс. 

Визитата на Борисов в САЩ е планирана за 3 декември.

Рийс заяви, че американският президент очаква подробности по въпроса от българския премиер, но е рано да се предвиди дали от тази среща ще има новини по темата. Обама се интересува и от съдебната система и върховенството на закона в България. Рийс уточни, че в разговора в Овалния кабинет на Белия дом Обама и Борисов ще обсъдят и военното сътрудничество на страната в мисии като тази в Афганистан. 

Ходът на разследването по атентата в Бургас за сега остава неясен. Само в рамките на няколко дни Интерпол и Европол отправиха противоречиви послания относно хода на разследването. В началото на ноември генералният секретар на Интерпол Роналд Ноубъл заяви, че се отчита липсата на напредък, което от организацията определиха като "аномалия", въпреки общите усилия на няколко държави в разследването. За Интерпол било необяснимо как след като се разполага със снимка и видео на самоубиеца атентатор все още няма информация за неговата самоличност. Няколко часа след това изказване от Европол пък ни похвалиха и отчетоха напредък в разследването. Директорът на Европол Роб Уейнрайт обясни, че бил впечатлен от напредъка в разследването.

В крайна смета Интерпол пусна за ново издирване атентатора от Бургас. Снимката на евентуалния извършител беше разпространена отново, като по този начин се цели медиите припомнят случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews