Николай Кокинов: През седмицата Аврамов каза доста неща

Юлиан Христов 18 юли 2012 в 07:50 2860 0

Николай Кокинов. Снимка: Сергей Антонов
Николай Кокинов. Снимка: Сергей Антонов

В продължение на близо седмица Димитър Аврамов каза доста неща. Това коментира пред БНР градският прокурор на София Николай Кокинов във връзка със задържането снощи на депутата от ГЕРБ по обвинения за търговия с влияние. Кокинов коментира записите, направени със СРС по времето, когато депутатът е бил разследван. 

Градският прокурор уточни, че задържането е с полицейска мярка за 24 часа при заварено тежко престъпление. "Днес ще подготвим нашето искане за сваляне на имунитета му, а Народното събрание кога ще се произнесе не мога да кажа", коментира Кокинов. Той е категоричен, че прокуратурата е документирала сериозни доказателства, които уличават Аврамов.

По случая сигналът е подаден от пострадал бизнесмен от земеделския бизнес, който се оплакал от това, че депутатът е искал да получи част от бизнеса и определена сума пари. В замяна е обещал да упражни влияние и натиск върху определени институции и фирми, за да реши бизнес интереси на изнудвания. 

Снощи е проведена още една подобна операция, при която са задържани служители на ГДБОП. Случаят също се води от Софийска градска прокуратура. Става въпрос отново за искане на подкуп за решаване на бизнес интереси, като спецполицаите са изнудвали бизнесмен. Те са задържани с белязани пари.

"Явно е сакрална дата, но ние не можем да предвим кога някой ще извърши престъпление", така Николай Кокинов коментира съвпадението на двете операции в деня, в който ще бъде приет доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови