Нейнски: Дясното трябва да се слее в обща партия

Елица Мартинова 24 юни 2013 в 08:32 3321 13

Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС
Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС

Дясното обединение трябва да се осъществи чрез сливане в една обща партия, смята лидерът на „Синьо единство“ Надежда Нейнски.

Пред „Нова телевизия“ тя подчерта, че вече е крайно време десницата да се обедини. По думите й обаче форматът на коалициите е прекалено преходен за амбициозната задача, която сините си поставят. Според Нейнски най-удачният вариант би бил демократите да се слеят в обща партия.

Дясното обединение е не просто възможно, то е необходимо и наложително. То не може да бъде около лидери, а около идеи. По-добре е да се слеем като една партия. Смятам, че през годините коалициите винаги имат някакъв срок – пример е „Синята коалиция“, която е един от успешните ни проекти, но все пак приключи. В коалициите винаги има възможност за конфликти и разногласия“, изтъкна Нейнски.

Тя бе категорична, че обединението трябва да се направи във възможно най-широк състав, за да бъде легитимно пред десния избирател. Възможните преговори с „Движение България на гражданите“ тя коментира с думите на Костов: В последните години остава впечатлението, че г-жа Кунева е червена кукувица, която снася яйца в сините гнезда.

Нейнски бе категорична, че преговорите за десницата трябва да се водят открито, без договорки под масата. Тя обяви, че „Синьо единство“ ще настоява разговорите между сините партньори да се излъчват онлайн.

„Смятам, че дебатът за десницата трябва да бъде публичен и да се излъчва онлайн. Да има възможност хората да проследят тезите, дебатите и обструкциите на различните представители на дясното. Енергията, която има в социалната мрежа, прави сериозна заявка да преподреди политическата реалност“, посочи Надежда Нейнски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки