ДСБ започва преговори за обединена десница

Последна промяна на 17 юни 2013 в 12:07 13471 48

Радан Кънев. Снимка: БГНЕС

На заседанието на Националния съвет, което ще се проведе в неделя, ДСБ ще поиска от новото ръководство мандат за започване на преговори за „обединен опозиционен блок“. Това обяви в понеделник фаворитът за лидерския пост на партията Радан Кънев.

„Ще водим нова политика, по нов начин, без претенции да бъдем център на вселената. Основната ни цел ще бъде да защитим интереса на десния избирател, който в момента не е представен в парлaмента. Ще работим, за да гарантираме промените, които българското общество иска“, каза Кънев.

Той отказа да даде подробности за партиите, с които ДСБ ще води преговори за бъдещата десница.

„Ако започна да изброявам имена на партии и абревиатура няма да спазя линията на новата политика, към която се стремим. В момента десните избиратели са обединени и този блок ще бъде съставен от лица, които гражданите ще припознаят“, каза Кънев в отговор на журналистически въпрос.

От ДСБ се ангажираха да дадат повече подробности около намеренията си след 23 юни, когато ще се проведе заседанието на Националния съвет.

Тъмносините бяха категорични, че остават дни до падането на кабинета „Орешарски“. Те призоваха своите поддръжници и всички дясно ориентирани граждани да се участват в протестите до свалянето на правителството.

Според Кънев колкото по-многобройни са демонстрациите, толкова по-незабелязани ще останат провокаторите и протестите ще запазят мирния си характер.

„Искаме да поздравим българските граждани за протестите. Това е протест на българската средна класа, който е насочен към бъдещето. За първи път в историята на Прехода виждаме нещо подобно“, коментира Радан Кънев.

От ДСБ са категорични, че вариантът да се изчака и предсрочните избори да се отложат за май догодина, когато България ще гласува за Европейски парламент, е неуместен.

По думите на Екатерина Михайлова настоящият кабинет и настоящото Народно събрание не са в състояние да допринесат по никакъв начин за напредъка на държавата. Тя заяви още, че идеята на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание е добре, но на този етап е неосъществима.

„Ние отдавна предлагаме свикване на ВНС и изработка на нова Конституция. Важно е обаче партиите да имат ясна визия за това какво ще включва тя. На този етап, при сегашния състав на парламента, свикването на ВНС е невъзможно“, каза Михайлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.06 2013 в 02:21

Радан Е на митинга всеки ден. Хората го познават. Изглежда ми читав, поне на мен. Имам някакви надежди!

18.06 2013 в 13:28

МЛЪК!!!! Имаме да спасяваме държава! Имаме да търсим обединение! Разделителните линии ще ги оставим за времето, когато стабилизираме страната си.

18.06 2013 в 13:27

Хайде г-н Кънев, надеждата ни е във вас!!!! Ново дясно обединение!!!!!!!!!!!! Това е основното послание на хората!!!!!!!!!!

18.06 2013 в 11:52

Подкрепям Блага!Подкрепям идеята на Радан Кънев!Безкрайно са необходими преговори за обединение,а и за обновяване на партията!Стига са се чудили хората как да изявят десните си убеждения!Много харесвам Иван Костов,но смятам,че той е изключително умен и далновиден,но не и добър политик!Той трябва да бъде"Сивия кардинал".А лицата да се обновят и осъвременят!

18.06 2013 в 09:29

За каква 'десница' може да става въпрос, под ръководството на социалдемократа Радан Кънев? Поне само до преди няколко години така се самоопределяше, това лъжливо овчарче.
Сега той това може би ще отрече, ама има достатъчно искрени люде, които помнят времето, когато той, като безпартиен, се обосноваваше на дълго и широко във форума на Медиапул...
Миналото застига дребните лъжливи шматки.

18.06 2013 в 09:16

Ех, Марта, Марта, кротка синегушке! Как можа тоя черен ястреб Костов да прекъсне в зародиш плахия полет на мисълта ти. И сега серсеминът, вместо да се оттегли в някой от многобройните си хотели в Гърция, Италия или на Марс, си седи в Драгалевци и мълчи. Като пукал мълчи. Поне да мине по ул. "Врабча", пък да скокне Черноризец Волен из под масата, да го хване за реверите и да му кресне: "Извини се, бе! Извини се!". Права си, най хубавото нещо е, че на последните избори най-сетне остана зад борда. И от тогава всяка вечер десетки хиляди щастливи хора се събират по площадите да празнуват затова, че Костов го няма в парламента.

18.06 2013 в 02:02

Успокой се скъпа. Представяш се за много начетена и умна, ама не знаеш да ползваш интернет. Коментарийте излизат на порции - прояви интелигентност и си намери твоята порция. А SPIRIT е много точен. Абсолютно точен. Може и нещата, които е написал да не са на 100% проверени и доказани, но 23 години този серсемин КОСТОВ е пред очите ни. Допусна много грешки, мисли се за какъвто не е, върти си политическия бизнес в рамките на процентите, които му стигат да присъства в парламента - и чака някой да му предложи властта на тепсия. Но нас това не ни устройва - ние искаме синьо управление. Което обаче Костов не може да ни даде. Защото го мързи и е неспособен на това. Той всъщност избори никога не е печелил. Все някой му подсигуряваше властта. На последните избори най-хубавото нещо беше, че най-после остана извън борда и може би сините хора, вече сме се отървали от него. Тия които идват след него - да го имат предвид. Да не вървят по пътеките му и да се вслушват по-добре в мненията на електората. А за серсемина Костов, аз лично настоявам, ама много настоявам да се извини. Едва ли ще стане, но аз настоявам - да се извини. В прощалното си слово - този серсемин предпочете да говори за достойнството си. Какво достойнство има този безбожник? Продаде ни, излъга ни - загуби ни 12 години в опозиция.

18.06 2013 в 00:37

Ама моля ви се! И тук ли има цензура?! Много съм учудена! Наистина! Защо ми изтрихте и двата постинга? Та аз бях написала всичко напълно искрено и от сърце?! Защото защитих Иван Костов ли?! Или защото написах какво мисля за мъжете които 12 години разпространяват лъжите на кукловодите, като ” spirit” ли? А може би зашото написах, че не ходя на протестите, защото съм убедена, че ни подвеждат отново ли? Стига бе! Не мога да повярвам! И в този сайт ли има "права" и "неправилна" линия?! Това значи, че съм била права за протестите, нали?!Жалко! Е, тогава - сбогом!

18.06 2013 в 00:05

Пропуснах да добавя, че аз не бях на протестите, защото не искам да ме будалкат по-вече! И със задоволство наблюдавах тези, дето все този и онзи им бяха виновни, прегръщаха този и онзи спасител, пък ходеха за гъби, защото им било под достойнството да се занимават с политика - тогава, когато "се наливаха основите" ! Е, не помогнаха тогава, изгиниха майсторите и основите са хилави! Сега къщата може да падне, но за покъщнината им НЯМА КОЙ ДА ГАРАНТИРА!Нито за живота им! Сега са наизлязли с децата си и крещят, че "не искали мафията" и са горди, че са толкова силни, че ще изгонят дори и правителството! И после? После, ще си мислят за "после! И се убеждавам за последен път, че в тая изтерзана страна не по-вече от 2% са хората, които си дават сметка какво ще се случи след един, два месеца! Останалите се лутат напред назад безцелно и са изключително доволни, ако могат да си направят сметката за цялата седмица! Жалко! Такъв народ може да живее единствено с отнети права, защото го мързи или просто не може да мисли! Инъче става опасен за себе си!

17.06 2013 в 23:49

Тоя от снощи дращи в тоя форум и седнал да ми поватаря една по една всичките лъжи срещу Иван Костов, с които ни заливаваха медиите на олигархията от 13 години насам! Пъво си мислех, че го правят само за да не го допуснат отново на власт, за да не се промени нищо в ущърб на олигархията и да не ги подгони, както подгони и видя сметката на МУЛТИГРУП! Но, след като той се оттегли, вече си мисля, че много хора, основно "мъже" са силно комплексирани от него - зер той извади цяла една фалирала държава ДВА ПЪТИ от фалит, знаейки, какви андрешковци и мухали живеят в тази страна от третия свят! А те - тези смели "мъже" като "spirit", дали са успяли да се запишат в историята с поне едно дело на ползу роду или още търкат лакти по бюрата на държавната администрицаия, уредени от накой Голям човек, около който са се отъркали?! Едва ли! Инъче, нямаше с такава лекота да говорят срещу най-големият реформатор в историята на прехода, който остана да си живее в старата къща и не си е изпратил децата в чужбина, да не се мъчат заедно с него в тая отровна среда! Срам, за мъжете в тая държава, които не успяха да опазят държава за своите деца! Срам за всички мижитурки, които се издигат (само) в своите очи, като отричат до забрава качествата на останалите, само защото не ги притежават! Срам!