Борисов уволни шефа на "Арена Армеец"

Васил Георгиев 07 февруари 2012 в 14:07 5325 0

"Арена Армеец"

Директорът на зала „Арена Армеец“ Венцислав Генков е уволнен, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по Дарик.

Причината е, че фирма събира такса за паркинга на залата, който би трябвало да е безплатен за посетители. Премиерът е разпоредил на спортния министър Свилен Нейков да освободи от длъжност шефа на столичната зала Венцислав Генков. По 3 лева на автомобил събираха на паркинга на "Арена Армеец“ в събота, когато бяха представленията на знаменития „Цирк дьо Солей“, видя репортер на OFFNews.bg.

Миналата година премиерът Борисов на два пъти беше освиркан в залата при откриването й на 30 юли и на 17 декември по време на финалите на Световната купа по фрийстайл мотокрос. "За съжаление, когато човек е на такъв пост, като мен, по-малко ходи пеша - заяви Борисов. - Но хора ми се обадиха и ми казаха, че на паркинга са сложили охранителна фирма, събират пари за билетчета на хората. Една кола, за да мине през пропуска, това отнема няколко минути. Аз се чудя защо се образуват такива задръствания и хората нервничат, когато отиват към залата, а то се оказало, че някой сложил бариера там да прибира пари. Това е като извинение към всички, които са имали неприятното усещане, вместо да отиват на спектакъл, на спортно състезание, някой да ги тероризира. Ясно е, че този паркинг е за посетителите на залата. Когато хората отиват и си плащат билет за концерт, за три лева паркинг се редят на опашки, нервничат, правят огромни задръствания, закъсняват за спектакъла. Както някои ме обвиняват за твърда ръка. В такива случаи веднага освобождавам. Извинявам се на хората, които са имали тези неприятни изживявания".

Самият Венцислав Генков заяви пред Mediapool, че е научил за уволнението си от медиите. Той коментира, че няма представа коя е фирмата, с която залата има договор за паркинга. "За стопанисването на паркинга има решение на съвета на директорите в Национална спортна база и аз съм се съобразил с него", оправда се той. Красимира Апостолова, от пресслужбата на Национална спортна база също заяви, че не знае името на фирмата, която събира пари за паркинг от посетителите на "Арена Армеец".

Междувременно спортният министър Свилен Нейков официално представи и наследникът на Генков - Ивайло Георгиев. Новият шеф на многофункционалната столична зала е един от съветниците на финансовия министър Симеон Дянков.

"Най-напред искам да се запозная основно със състоянието и начина, по който са организирани нещата в залата - бяха първите думи на Георгиев. - След това ще дам специална пресконференция и ще обяви плановете си. Съветник съм по кризисните въпроси на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Завършил съм физика. Занимавал съм се основно с управление на кризи и кризисни комуникации. Трябва да се направи един добър маркетингов план за управлението на "Арена Армеец", защото залата е едно от новите лица на София и трябва да бъде представена добре както в България, така и извън страната".

"Продължаваме работата по организацията на предстоящите спортни събития, които трябва да се проведат в "Арена Армеец" - допълни директорът на Национална спортна база Петър Божилов. - Нямам притеснения от напрежението, което се получи. Ако трябва и моята глава ще падне, но работата трябва да продължи".

"Организационните проблеми, свързани с "Арена Армеец" изненадаха доста неприятно премиера - каза спортния министър Свилен Нейков. - Получиха се серия от застъпвания на дати за домакинства на престижни състезания и много сериозни проблеми с паркинга. Чашата окончатело преля, след като бе взет наем и за благотворително събитие в подкрепа на журналиста Рачо Колев. Разбира се, парите ще бъдат незабавно възстановени. Освен това, се получи и доста неприятна ситуация около представленията на световноизвестния "Цирк дьо Солей". На паркинга на залата се получиха огромни задръствания, заради които част от хората влязоха със закъснение за представлението. Не е редно да се взима такса за паркинг, след като зрителите плащат скъпи билети за събитието в залата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови