На изпроводяк: Цветанов оптимизира комуникациите в ГДБОП

Юлиан Христов 13 март 2013 в 10:27 2517 6

Марси Рийс и Цветан Цветанов подписват меморандум за разбирателство. Снимка: МВР
Марси Рийс и Цветан Цветанов подписват меморандум за разбирателство. Снимка: МВР

В последния си ден като действащ министър на вътрешните работи Цветан Цветанов даде зелена светлина за изграждането на изцяло нов контролен център в ГДБОП.

Това стана с подписването вчера на меморандум за разбирателство с посланика на САЩ у нас Марси Рийс. Документът позволява старта на проект за оптимизиране на комуникацията при работата на ГДБОП.

Целта на проекта е да бъде постигнато „логистично осигуряване и създаване на по-добри условия за работа за българските компетентни органи“ и „оптимизиране на условията за комуникация, обмяна на опит и експертиза, организиране на съвместни операции, подобряване на условията за предотвратяване, разкриване, пресичане и разследване на престъпления и по-специално на трафика на наркотици“.

От заданието става ясно, че американците, със собствени средства, ще изградят команден пункт, върху гараж на ГДБОП на бул. „Цариградско шосе”. Собствеността на съоръжението ще бъде изцяло на МВР, като ведомството се задължава да върне ДДС на американското посолство след представени от него фактури.

От МВР съобщават, че проектът ще позволи подобри оптимизирането на усилията в борбата с организираната престъпност и наркотрафика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews