Млади социалисти напуснаха БСП заради Пеевски

Елица Мартинова 15 юни 2013 в 10:09 4022 5

БСП. Снимка: БГНЕС
БСП. Снимка: БГНЕС

Младежката организация към структурата на БСП в Берлин напуска партията в знак на протест срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, съобщи „Дневник”.

Звеното в Берлин се състои от седем членове – завършили или завършващи в Берлин млади социалисти.

На заседание в петък следобед те единодушно решили да напуснат организацията, защото са били възмутени от избора на Делян Пеевски.

Младежите са адресирали писмо до ръководството на БСП – Сергей Станишев, Кристиян Вигенин, Явор Гечев и Деница Златева, в което изразяват позицията си. Те настояват напускането им да не се разчете като знак, че те вече не споделят ценностите на партията.

„Напротив! Ние продължаваме да подкрепяме ценностите на модерната социалдемокрация, но считаме, че сегашното ръководство на БСП не е в състояние да защити основната идея,  залегнала в преамбюла на устава на партията, а именно: "Най-ценното в дългогодишната история на партията ни е отстояването на интересите на широките народни маси, на принципите на социална справедливост и солидарност, равенство, републиканизъм, патриотизъм и интернационализъм.", пишат в писмото си младите социалисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови