Мишо Шамара оглави протеста в защита на Белодробната болница в Пловдив

Вероника Шербанова 21 март 2013 в 12:06 1041 1

Мишо Шамара. Снимка БГНЕС
Мишо Шамара. Снимка БГНЕС

Мишо Шамара оглави протеста в защита на Белодробната болница в Пловдив, съобщи „24 часа“. Около 200 души окупираха сградата на Общинския съвет в града, където трябва да се гласува закриването на лечебното заведение.

Шамара имал участие в пловдивска дискотека, където останал цялата нощ. Разбрах, че медиците от Белодробната болница ще протестират и реших да дойда, за да ги подкрепя, обясни рапърът. Той обяви, че смята управлението на ГЕРБ и на Бойко Борисов за некадърно.

Мишо Шамара призова протестиращите да последват примера на демонстрантите във Варна и да свалят кмета на града Иван Тотев.

Освен персонала на болницата в протеста се включиха и протестиращи срещу монополите в Пловдив. Те освиркаха пристигащите за заседанието общински съветници и зам.-кмета Димитър Кацарски и блокираха пътя им до сградата на Общинския съвет. Наложи се да се намеси полицията, за да могат съветниците да влязат в сградата.

В дневния ред на заседанието на Общинския съвет е включено закриването на Белодробната болница в Пловдив, която е обявена в несъстоятелност с над 4 милиона лева дългове. Тя ще бъде преобразувана в отделение на Университетската болница „Свети Георги“ с 35 легла.

Според демонстрантите легловата база ще бъде недостатъчна, тъй като Белодробната болница обслужва болните от цяла Южна България, и  много пациенти ще останат без необходимата им специализирана медицинска помощ. Освен това при закриването на лечебното заведение медицинският персонал ще бъде изцяло съкратен, допълват участниците в протеста.

Около 20 души от протестиращите бяха допуснати до заседанието, за да обявят позицията си.

В края на февруари варненският рапър Мишо Шамара заяви, че се чувства репресиран от режима на Бойко Борисов заради песента "Бяло, зелено, червено". Той трябваше да дава обяснения в Националната следствена служба за текста на песента. От Би Би Си сравниха рапъра с пънкарките от Pussy Riot, които бяха осъдена на 2 години затворническа колония, след като изпяха молитва срещу президента Владимир Путин в храма "Христос Спасител" в Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!