BBC сравни Мишо Шамара с Pussy Riot

Николаос Цитиридис 03 октомври 2012 в 12:17 2922 4

Мишо Шамара (Big Sha). Снимка БГНЕС
Мишо Шамара (Big Sha). Снимка БГНЕС

BBC сравни Мишо Шамара с пънкарките от Pussy Riot. Според британската медия случаят с наложената от българското правителство цензура е подобен на този с руските бунтовнички.

Българският рапър Мишо Шамара е заплашен от две години затвор, за това, че е обидил символите на държавата, съобщава BBC, и припомня, че за обида на президента Путин, момичетата от руската пънк група "Пуси Райът" вече са зад решетките.

"Биг Ша се чувства цензуриран от властта заради наближаващите избори", се посочва в материала. "Връщане към комунизма ли е това?", питат от Би Би Си. В статията се обяснява, че много хора в социалните мрежи мислят, че атаката срещу рапъра е на политическа основа.

Пред БГНЕС Мишо Шамара сподели, че истинската причина за проблемите му с властта е песента "Сърцата ни".

Песента е писана преди 5-6 месеца, но сега отново се разпространява с посланието: Взеха ни душите с ръце изцапани! / Не им ли стигна? Искат и сърцата ни!

"Тая песен, според мене беше истинската причина да почнат по сериозно да действат по мене, а пък единствените действия, които можеха да ми направят, е като се закачат за думите за флага все едно", каза Шамара.

Той обясни, че когато е пуснал песента преди 5-6 месеца, на другата седмица е извикан за разпитите за "Бяло, зелено и червено". Тая песен е истинската причина да почнат да ме натискат, според мене", категоричен бе той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков