Мишо Шамара дисидент, жалва се в Брюксел от "режима Борисов"

Мая Младенова 28 февруари 2013 в 14:10 2946 9

Мишо Шамара (Big Sha). Снимка БГНЕС
Мишо Шамара (Big Sha). Снимка БГНЕС

 

Брифинг на тема "Новите дисиденти на България, пострадали от режима на Бойко Борисов" ще се проведе в сградата на Европейския парламент в Брюксел на 5 март. Сред "дисидентите" е рапърът Мишо Шамара, който се е почувствал репресиран от проблемите си с властите заради песента "Бяло, зелено, червено".

На пресконференцията  са поканени български и европейски медии, политици и всички еврокомисари, които ще чуят "случаи на корупция и политически репресии срещу инакомислещите".

Организатор е българският евродепутат Слави Бинев. На разноски на парламентарната група "Европа на свободата и демокрацията", на която Бинев е заместник-председател, до Брюксел ще пътуват българи, за да разкажат историите си, обясниха от кабинета на евродепутата. 

Сред тях са Преслава Димитрова от Варна, представена като един от организаторите на протестите у нас, Евгения Димитрова и още две жени от Инициативния комитет на българските майки, Евелина Атанасова - дъщеря на моряк от задържания в Испания кораб "Св. Никола". В анонса пише, че ще присъстват и "пострадали от корупционни сделки и много други български граждани".

"Историите на тези, на които не им бе позволено да пътуват извън страната, също ще бъдат разказани пред европейските институции", добавят организаторите.

Участие засега са потвърдили и съпредседателят на парламентарната група "Европа на свободата и демокрацията" Франческо Сперони и словенската евродепутатка Таня Файон от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

На пресконференция в София днес рапърът Мишо Шамара призова премиера в оставка Бойко Борисов да дойде на протестите, но без охрана, за да "види колко много го подкрепяме."

"Ако политиците не обичат народа си, поне да ги е страх от него", каза Шамара, който представи новата си песен "Свобода", посветена на вълната от протести в страната. Участници в брифинга бяха още Андрей и Серафим - колеги на известния рапър, които взимат и участие в новата му песен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!