Министрите без бонуси за участие в комисии

26 юли 2012 в 16:23 1141 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Премиерът и министрите няма да получават допълнителни възнаграждения за участие в комисии, съвети или контрол на фондове, предвиждат промените в закона за администрацията.

Те бяха приети днес от парламента на първо четене. От допълнителни плащания ще бъдат лишени и зам.-министрите , областните управители и зам.-областните управители, ако участват като представители на държавата или общината в съвети, комисии и работни групи. 

Досега ограниченията за получаване на бонуси бяха само за участие в бордове на дружества с държавно или общинско участие, но не и за други комисии и работни групи и звена. 

Депутатите отхвърлиха промени, внесени от Мартин Димитров ("Синята коалиция"), който искаше всички допълнителни възнаграждения да бъдат описвани в специален публичен регистър. 

Промените в закона за администрацията минаха на първо четене без дебати. Гласуването на второто четене ще е след лятната ваканция на Народното събрание.

Тези промени бяха подготвени след скандала с милионите бонуси, които си бяха раздали в министерствата в края на миналата година. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови