Дясната ръка на Тотю не върна бонус и си тръгна

Нели Чолашка 08 март 2012 в 17:28 2779 1

Димитър Марков (последният вляво) беше дясната ръка на Тотю Младенов. Снимка МТСП
Димитър Марков (последният вляво) беше дясната ръка на Тотю Младенов. Снимка МТСП

Димитър Марков, началник на кабинета на социалния министър Тотю Младенов, е напуснал, след като премиерът Бойко Борисов заплаши всички членове на политически кабинети с уволнение, ако не върнат бонусите, получени от 2009 г., научи OFFNews.bg. Не съм напуснал заради бонусите и не съм взел толкова пари, колкото твърди премиерът, коментира за OFFNews.bg Димитър Марков. Той отказа да съобщи какви допълнителни средства към заплатата си е получил през последните три години с мотива, че това е лична информация.

Заради невърнат бонус началникът на кабинета на министъра на околната среда и водите Нона Караджова беше уволнен. Владимир Стратиев единствен от ведомството отказал да възстанови допълнителните възнаграждения, съобщи премиерът Бойко Борисов след заседанието на правителството.

Марков беше дясната ръка на Тотю Младенов от годините, когато Младенов беше шеф на Главната инспекция по труда (2002 -2005 г.). Тогава той беше шеф на кабинета в инспекцията, а пради това беше началник на правния отдел. Димитър Марков ще се пенсионира, защото вече има право на пенсия и все още не е решил дали ще продължи и да работи.

Бойко Борисов обяви вчера сутринта, че всички членове на политическите кабинети в министерствата са върнали бонусите си и в специалната сметка в БНБ, разкрита за тази цел, са събрани 603 хил. лв. Няколко часа по-късно стана ясно, че е уволнен началникът на кабинета на екоминистърката Нона Караджова - Владимир Стратиев.

Всички се популисти, аз също, призна премиерът в интервю пред "Нова телевизия" днес сутринта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови