Quantcast

Местан: Истинските олигарси печелят от демонизирането на Пеевски

Последна промяна на 21 октомври 2013 в 22:40 1197 10

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

От демонизирането на образа на Делян Пеевски ще спечелят истинските олигарси, същинските корупционни схеми, които бяха разработени през последните 4 години управление на ГЕРБ, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред агенция „Фокус”.

В България механизмът на сатанизирането, демонизирането е един доста устойчив модел на подмяна на същинските политически въпроси, смята Местан.

Знаете ли кои се чувстват най-уютно, че успяха да превърнат Делян Пеевски едва ли не в универсалното зло? Представяте ли си - утре Пеевски да реши да си събере багажа и да отиде в Брюксел? Някой може ли да бъде толкова елементарен и да сметне, че вече корупцията я няма, че ги няма проблемите, свързани с корупцията, с олигархията, попита лидерът на ДПС.

Ако някой смята, че олигархията се е пръкнала с назначаването и избирането на Пеевски за председател на ДАНС, мисля, че този някой е в капана на истинските автори на сценария за демонизирането на едно лице и свеждането на проблемите на българската демокрация до една персона. Проблемите имат дълбоко системен характер и не могат да бъдат сведени до една персона, обясни Местан.

Пеевски е предложен от ръководствата на двете партии, които стоят зад кабинета, а формалното предложение е представено от премиера, каза още председателят на ДПС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2013 в 15:59

сега, благодарение на него ще могат вече спокойно да си въртят схемите. не знам как още има смелостта да се изявява този.

23.10 2013 в 10:48

Мазна кратуно, никой не е казал, че с пеефски започва и свършва олигархията в България. Той просто е символ на най явната и, и уродлива форма, и борбата с олигархията започва с отстраняването именно на него.

23.10 2013 в 00:14

Печелят те, от катарзиса на Пеевски.

22.10 2013 в 19:18

престани с тоя цирк дето разиграваш не се прави на шут ОСТАВКА ОСТАВКА

22.10 2013 в 16:13

Вие, заедно с БСП и Волен, всички сте демони! Мястото ви не е в Парламента! Оставка!

22.10 2013 в 14:25

ОСТАВКА, боклуци! Всички сте еднакви-лъжливи и крадливи!

22.10 2013 в 12:50

Вие създадохте демон,а пък като ви го покажат не сте съгласни ,ако не сте искали да го определят като такъв да не сте му давали толкова власт и да си прави каквото си иска.Сега си патите от собствената ви глупост

22.10 2013 в 11:32

Местане, с какви си общуваш, та мислиш целокупния народ за толкова тъп и ни заливаш с тази боза?

22.10 2013 в 00:59

Хубаво, предложили го ръководствата на БСП и ДПС. Ами тогава за чий .... е репликата на Станишко пред парламентарната група на БСП - "Ако не го гласувате, правителството пада". Пита се от какво се е страхувал Станишко. От някаква висша сила? Или от нещо земно и къде по-страшно - кукловодите, дето дават парите, братската партия или Високите сараи на Беловодски път? Та е добре Местан-ага все пак да отговори на въпроса, но този път поразширен: "Кой и защо предложи Дебелан Пеевски?" И да го попитам: Това за Пеевски в Брюксел как го виждаш? Като евродепутата ли ще го пращате? Подобаващо ще го посрещнат, бъди сигурен. Дори и вашите либерали.

21.10 2013 в 22:57

Е именно затова остава неотговорения въпрос "Кой предложи Пеевски?" Правилно, самата персона не заслужава внимание, но процесите, които са почти разголени от този избор, са ужасяващи и доли олигархия е мека дума за тях...