Местан: Истинските олигарси печелят от демонизирането на Пеевски

21 октомври 2013 в 22:40 1684 10

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

От демонизирането на образа на Делян Пеевски ще спечелят истинските олигарси, същинските корупционни схеми, които бяха разработени през последните 4 години управление на ГЕРБ, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред агенция „Фокус”.

В България механизмът на сатанизирането, демонизирането е един доста устойчив модел на подмяна на същинските политически въпроси, смята Местан.

Знаете ли кои се чувстват най-уютно, че успяха да превърнат Делян Пеевски едва ли не в универсалното зло? Представяте ли си - утре Пеевски да реши да си събере багажа и да отиде в Брюксел? Някой може ли да бъде толкова елементарен и да сметне, че вече корупцията я няма, че ги няма проблемите, свързани с корупцията, с олигархията, попита лидерът на ДПС.

Ако някой смята, че олигархията се е пръкнала с назначаването и избирането на Пеевски за председател на ДАНС, мисля, че този някой е в капана на истинските автори на сценария за демонизирането на едно лице и свеждането на проблемите на българската демокрация до една персона. Проблемите имат дълбоко системен характер и не могат да бъдат сведени до една персона, обясни Местан.

Пеевски е предложен от ръководствата на двете партии, които стоят зад кабинета, а формалното предложение е представено от премиера, каза още председателят на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!