Местан: Истерията на Борисов издава отчаяние

Елица Мартинова 06 юни 2013 в 13:04 2972 7

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

В поведението на Бойко Борисов няма нищо изненадващо - то продължава една линия на деструкция, която обаче издава усещане за отчаяние, заяви в парламента председателят на ДПС Лютви Местан.

Той бе категоричен, че държанието на ГЕРБ е просто политическо позьорство, от което няма да има полза нито държавата, нито самата партия.

"В последните 23 години не са рядкост подобни истерични прояви като напускането на парламента. Но трябва да отбележим, че никога такива крайни мерки не са привнасяли полза в работата на парламента. По този начин Бойко Боерсов задълбочава изолацията, в която и без това се намира", каза Местан.

Според председателя на ДПС Бойко Борисов  се държи истерично и нелогично, защото се е отчаял от ролята си на опозиционен лидер. По думите на Местан експремиерът може да се сърди само на себе си за настоящото положение на ГЕРБ.

"Причината за изолацията, в която той се намира, не трябва да се търси в останалите политически сили, а в него самия и в провалената му политика през последните четири години, в това число и кадрова, защото той не може да прехвърля на никого факта, че създаде своя Франкенщайн", посочи Местан, визирайки Цветан Цватанов.

Лидерът на ДПС предупреди, че ако Борисов не свикне с ролята си на опозиция, партията му ще бъде заплашена от разпад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови