БСП: Борисов като истински победител се изниза (видео)

Нели Чолашка 06 юни 2013 в 11:29 3227 2

Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС
Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

След като вчера бившият вътрешен министър (Цветан Цветанов) орева европейските столици срещу собствената си държава, днес бившият министър-председател (Бойко Борисов) се похвали тук от трибуната, че е победител на изборите и като един истински победител се изниза от залата. Точно така се държат победителите.

Това обяви от името на БСП Корнелия Нинова по повод изказването на Бойко Борисов в пленарна зала, който вкара и изкара под строй тази сутрин депутатите си и обяви, че те няма да присъстват повече на заседанията на парламента.

"Поведението на ГЕРБ е деструктивно към българските институции и безотговорно към проблемите на България", каза още Нинова.

Тя предположи, че депутатите от ГЕРБ се опитват да докажат тезата на своя лидер, че "депутатите са  безделници".

"Уважаеми депутати от ГЕРБ, затова ли народът ви плаща заплати, за да стоите в кафето или като безмълвни наблюдатели на балконите да броите гласовете в зала. Това ли е отговорното поведение към България, когато се решават важните въпроси за страната", попита депутатката от левицата.

Тя уточни по повод казаното от Борисов, че БСП не издава присъди, а истинската присъда е издал народът на 12 май като ги е осъдил да бъдат в изолация. 

"Заплахите, че пилците се броят наесен са израз на безсилие", каза в заключение Нинова.

"Очевидно ГЕРБ не искат да бъдат конструктивна опозиция. Едно е да казваш, че си конструктивен, друго е да участваш в ръководството на събранието, в комисиите, които трябва да изработят правилника, трето е да участваш в разискванията в пленарна зала.

Всяка опозиция има право на такова поведение по конкретни въпроси, но когато искаш да блокираш работата на парламента, това е извън параметрите на политическото поведение, което определя една партия като демократична. Очевидно от ГЕРБ искат на всяка цена да провалят функционирането на Народното събрание”, коментира по-късно в кулоарите председателят на парламента Михаил Миков (БСП).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!