Станишев: Да ковеш закони не е като да натискаш копчета от Бояна

Нели Чолашка 06 юни 2013 в 14:40 2317 8

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

"Хората избраха Бойко Борисов да бъде народен представител, да бъде депутат, да кове закони. Разбира се това изисква много повече усилия, отколкото с копчета от Бояна да разпореждаш на министрите", така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира фактът, че Борисов и партията му напуснаха днес пленарната зала.

Станишев напомни, че Борисов беше избран за депутат и на парламентарните избори през 2005 г., когато беше водач на листата на НДСВ в Пловдив-област.

"Тогава той се подигра с българския парламент като каза, че няма да се занимава с Народното събрание", обяви лидерът на социалистите.

Той напомни още, че България е парламентарна република и центърът на властта е Народното събрание. 

След като ГЕРБ са малцинство и в изолация би трябвало да се съобразят с волята на българските граждани, които им отредиха ролята на най-голямата парламентарна група, но не на парламентарна група, която е на власт, каза още Станишев.

По думите му последните 4 години парламентът е бил системно принизяван и унижаван от Бойко Борисов, който като премиер рядко се явяваше в Народното събрание и дори не защитаваше бюджета, който внасяше.

Мнозинството от българите поискаха промяна, поискаха работещ парламент, обяви лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови