Мъж заплаши да се самозапали, Мая Манолова го успокои и отиде на църква (видео)

Елица Мартинова 26 юни 2013 в 13:39 5599 11

 Манолова отиде да запали свещ в “Св. Александър Невски Снимка: Сергей Антонов
Манолова отиде да запали свещ в “Св. Александър Невски Снимка: Сергей Антонов

Към 13.20 ч. зам.-председателят на НС Мая Манолова от "Коалиция за България" излезе от парламента, за да успокои гражданин, който заплаши, че ще се самозапали, ако Манолова не излезе да поговори с него. След като успокои протестиращия, Манолова отиде да запали свещ в "Св. Александър Невски", което вбеси множеството пред НС.

Преди да излезе от парламента, Манолова покани журналисти да я придружат, за да й бъдат "неформална охрана".

Протестиращият, който заплаши да се самозапали, чакаше червения депутат в будката за акредитация откъм "Св. Александър Невски". Той се представи като Богдан Цветков - бивш служител на МВР, претърпял операция от дискова херния, която обаче само влошила състоянието му. Мъжът поискал да разговаря лично с Манолова, защото никой от предишната власт не му обърнал внимание, разказа самият той. Човекът поиска депутатката да му уреди среща със здравния министър, който да му съдейства за лечение на държавни разноски в Германия.

Гражданинът разказа пред медиите, че се опитал да разговаря и със служебния премиер Марин Райков. По думите му обаче Райков му обяснил, че за среща с когото и да е от кабинета бившият служител на МВР трябвало да разговаря с Цветан Цветанов. OFFNews припомня, че по времето на служебния кабинет Цветанов нямаше нищо общо с властта.

Разговорът се състоя на гърба на парламента, а след него Манолова, придружена от полицейски кордон, се опита да стигне до протестиращите. Те обаче я освиркаха, започнаха да хвърлят предмети по нея и да я обиждат. Настроението сред демонстрантите ескалира и полицаите помолиха Манолова да се върне зад загражденията, за да могат да я защитят. Тя коментира, че въпреки желанието й с протестиращите очевидно не може да се води диалог.

Вместо да се прибере в парламента обаче, зам.-председателят се насочи към "Св. Александър Невски". На въпроса защо е решила да ходи на църква точно сега Манолова отговори, че ходи редовно и е религиозна. 

"Разходката" на Манолова вбеси до краен предел протестиращите и служителите на реда едва успяха да ги задържат зад загражденията.

Зам.-председателят на НС бе придружена до храма от 20 журналисти и 20 полицаи. Междувременно част от протестиращите също се отправиха към "Невски" и я причакаха пред входа.

"К*чко", "К*рво" и "Как не те е срам?" бяха само част виковете на демонстрантите, когато Манолова излезе от църквата. В крайна сметка тя успя да се върне в сградата на парламента.

В 15 ч. Манолова трябва да се срещне с омбудсмана и представители на неправителствения сектор, за да обсъдят нужните промени в Изборния кодекс. Не е ясно обаче дали гражданските организации ще дойдат в НС, тъй като сградата на парламента все още е обсадена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!