Мъж от Столипиново получи условна присъда за подкуп на полицаи

14 февруари 2013 в 07:40 1091 0

Българин осъди държавата в Страсбург
Българин осъди държавата в Страсбург

Окръжните магистрати в Пловдив осъдиха на 6 месеца условно с тригодишен изпитателен срок и 600 лева глоба 45-годишен мъж, който се опитал да подкупи полицейски патрул, съобщи БНТ.

В понеделник следобед Димитър Иванов бил спрян, защото забравил да си включи фаровете. За да се измъкне, предложил на униформените пари.

Адвокатите, съдията и прокурорът стигнаха до общо решение за провеждането на съкратено съдебно следствие, което приключи в рамките на час. За това време Иванов обясни, че е предложил 30 лева на полицаите от Шесто районно, за да се почерпят. Той се почувствал виновен, защото карал с изключени светлини, без колан и с изтекла застраховка "Гражданска отговорност".

Мъжът дори се разплака пред съда и увери всички в залата, че искрено съжалява. Настройката му, както и данните, че не е осъждан и е безработен, убедиха дори прокурора по делото, че не трябва да се иска присъда от 10 години, която законът предвижда. Държавният обвинител не пожела и парична санкция, която в Наказателния кодекс достига 15 000 лева.

Според прокурора Димитър Панайотов дисциплинираща роля върху мъжа е изиграл престоят в ареста. "Има разлика от поведението на един закоравял престъпник и този човек. Той за първи път влиза в залата", каза той. Панайотов допълни, че едно по-тежко наказание би ожесточило Иванов. Освен това мъжът от Столипиново даде обет, че никога повече няма да черпи полицаите по пътищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови