Маргарита Попова: Скандалът със СРС-та руши имиджа на България

Юлиан Христов 19 април 2013 в 14:13 2831 5

Вицепрезидентът Маргарита Попова СНИМКА: БГНЕС
Вицепрезидентът Маргарита Попова СНИМКА: БГНЕС

Какъвто и да е изходът от скандала със СРС-та, при всички положения той руши доверието на гражданите и имиджа на държавата навън.

Това коментира пред журналисти в Ловеч вицепрезидента Маргарита Попова.

Вицепрезидентът каза, че за нея не е важно какъв ще бъде изходът и как ще завърши този скандал - дали ще се окаже верен или неоснователен и неверен.

Тя не пожела да даде оценка и на работата на прокуратурата по случая. Заяви само, че държавното обвинение е действало бързо с формирането на екип и провеждането на проверка.

По думите й участниците в предизборната кампания трябва да бъдат "възпитани, толерантни хора, просветени, които познават правилата, зачитат резултатите, които се уважават помежду си и искат образът на държавата ни да бъде много добър, привлекателен, безспорен".

В качеството й на прокурор през 2009 година Маргарита Попова внася обвинителния акт по аферата "Опицвет", по което подсъдими бяха Кристиян Младенов и Валери Величков. Те се изправиха пред съда заради разбитата лаборатория за амфетамини край с. Опицвет. Маргарита Попова поддържаше обвинението и извоюва ефективни присъди, впоследствие отменени от Върховния касационен съд. Именно заради тази афера Станимир Флоров е бил разработван от НСС. От оперативната разработка "Араби" става ясно, че като служител на ГДБОП, срещу 20 хил. германски марки е обещавал информация на разследваните по аферата.

В петък Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу Флоров заради съмнения за извършено от него престъпление - подкуп в особено големи размери. До там се стигна след анализ на разпространените до няколко медии и прокуратурата документи от анонимен източник, за които анализ доказа, че са автентични.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови