Маргарита Попова: Правосъдието е в основата на икономическата криза

30 юли 2012 в 14:20 1062 0

Маргарита Попова. Снимка БГНЕС.
Маргарита Попова. Снимка БГНЕС.

В основата на всички обсъждани в обществото теми, свързани с икономическата криза и финансовия недостиг, стоят неудачи в правосъдието. Това каза днес пред журналисти вицепрезидентът Маргарита Попова, която посети Центъра за деца със специални нужди на фондация „Карин дом” в местността Свети Никола във Варна. 

"В основата на всички тези проблеми стоят неудачи в правосъдието - неглижиране на закона, неразгадани или корупционни практики, на които своевременно не е реагирано или не е реагирано въобще. Затова аз казвам, че въпросите с правосъдието, с кадровото му обезпечаване, с уважението към закона, със спазване на фундамента за правова държава и за върховенство на закона не трябва да ни звучат като клишета без съдържание. Напротив, те означават едно много простичко нещо. Те означават добре структурирани институции, в които работят мотивирани и прилични хора, да го кажа по най-щадящия начин", каза пред журналисти Попова.

По отношение на проекта за Съдебната палата във Варна вицепрезидентът коментира, че са нужни финансови средства и когато те бъдат набавени, проектът ще бъде стартиран. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови