Маргарита Попова отрече да е покровителствала Калинка

28 април 2013 в 22:53 3945 2

Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Калина Илиева. Снимка capital.bg
Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Калина Илиева. Снимка capital.bg

Маргарита Попова категорично отрече да е покровителствала Калина Илиева в интервю за БНТ днес. Версията, че вицепремиерът стои зад скандалната млада шефка на фонд "Земеделие" бе разказана от бившия земеделски министър Мирослав Найденов в изтеклия запис на разговора му с Бойко Борисов и Николай Кокинов.

Попова каза още, че е работила с Илиева, когато e била в звеното за разследване на престъпления срещу европейските фондове, но след като е станала министър не се е срещала с нея. 

"Никой не може да ми каже с кой, кога да се срещам. Хората дори когато бъдат осъдени, не са прокажени, но наистина аз с това дете не съм се виждала, не съм се срещала, нито по време на делото, нито след като е била осъдена", казва Попова пред БНТ.

Тя била разочарована, че е работила с човек, който всъщност е заблудил всички.

Калина Илиева, от която тръгна нарицателното "Калинки", се прочу първо с изненадващото си назначение, а после и с факта, че е фалшифицирала дипломата си. Само на 27 години тя пое най-голямата разплащателна агенция - фонд "Земеделие". Малко след това тя влезе в конфликт с министър Мирослав Найденов, а в медиите изтече информация, че именно тя пуска към информации към ОЛАФ за далаверите на началника си. Делото, което в момента се води срещу Найденов е именно по сигнал на Калина Илиева.

Найденов я обвини в саботиране на европрограмите. Малко след това Калина Илиева излезе в отпуск. Докато министър Найденов обясняваше по националното радио, че Калина е тежко болна, възмутеният й баща се включи в ефир и обясни, че Калина изобщо не е болна, а е бременна и скоро ще ражда.

Калина Илиева няма нужда от моите протекции, защото има подкрепа на много по-високо ниво, коментира днес вицепрезидентът Маргарита Попова.

На въпроса "Кого имате предвид?", Попова отговори загадъчно:

- Ами има хора, които са го знаели. Тя е била в чужбина и те са работели с нея. А Калина Илиева няма никаква нужда от моето прокровителство, тя има достатъчно добро семейство, хора известни, близки на властта, така че от моето покровителство няма нужда. 

Така Попова намекна както за връзките на Илиева с ОЛАФ, така и за вината на Бойко Борисов, който назначи Калинка начело на  агенцията, която разпределя около 7 милирда лева, без тя да има диплома. Публична тайна бе, че причината за избора й е близкото приятелство на Борисов с бащата на Калина Иван Илиев, който беше шеф на столичната пожарна. След уволнението на дъщеря си, Илиев веднага подаде оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!