Манолова: ГЕРБ роди протестния туризъм

05 септември 2013 в 10:49 2718 15

Мая Манолова. Снимка:БГНЕС
Мая Манолова. Снимка:БГНЕС

ГЕРБ се опитаха да монополизират протеста, да го организират, да го дирижират – това свали целия ефект на замисленото „голямо посрещане”. Видяхме как уникалното за България понятие „изборен туризъм” бе допълнено от „протестен туризъм”.

Така зам.-председателят на парламента от БСП Мая Манолова коментира пред bTV напрежението около Парламента, по време на вчерашния протест. Тогава част от протестиращите изтръгнаха полицейските заграждения около Народното събрание.  

„Вчера ГЕРБ го подплати мощно. Натиска финансово зависими хора – вместо да ги кара на работа, ги кара с автобусите в София да протестират. Направиха мечешка услуга на протестите – в това около парламента вчера няма нищо гражданско. Организаторите търсят конфронтация и напрежение – дойдоха от провинцията подготвени, с вериги”, коментира още Манолова.

Червената депутатка обаче призна, че и от БСП организират автобусен превоз на поддръжниците си. Това обаче не било „купуване на контрапротестиращи”, а осигуряване на възможност хората да дойдат да протестират. „Нямаме специален бюджет за това – има пари от членски внос и т.н. В Кюстендил например за различни партийни прояви хората си плащат. Има случаи, когато при прояви си разделяме разходите. Контрапротестът е реакция на протеста”, посочи Манолова.

Според нея тласкането на страната към нови избори няма да доведе до промяна в парламента и няма да е положително за икономиката или живота на хората. Причината – правителството работело по конкретни ангажименти и не можело да си позволи да подведе гражданите, които са му гласували доверие. 

„Единственото, за което кабинетът може да бъде критикуван, е недостатъчните медийни изяви. Министрите прекалено много се разработиха. Миналият кабинет само създаваше впечатлението, че вършат много работа – откриваха един и същи обект по 5 пъти. Затова сегашните министри трябва повече да обясняват какво правят”, смята Манолова, според която за 3 месеца кабинетът „Орешарски” е направил толкова, колкото този на ГЕРБ не успял да свърши за 3 години и половина.

Манолова се ангажира следващата седмица да инициира среща на две комисии в НС с директорите на енергодружествата у нас, както и с представители на ДКЕВР. Целта е те да обяснят защо има увеличение в сметките на ток на хората при положение, че бе гласувано понижение на услугата с 5% от 1 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!