Любовта към Бойко се стопи до 500 души (видео, снимки)

Вероника Шербанова 20 февруари 2013 в 13:31 3620 24

 Митинг в подкрепа на Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов
Митинг в подкрепа на Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов

Малко над 500 души се събраха пред Народното събрание на митинга в подкрепа на Бойко Борисов и неговото правителство. 

Не всички са твърди привърженици на ГЕРБ. Някои дошли, за да изразят несъгласието си новият кабинет да бъде съставен от БСП или ДПС.

Според протестиращите привърженици на ГЕРБ, в последните дни правителството е направило сериозни предложения, които да удовлетворят протестиращите, но напрежението е ескалирало заради провокатори.

Ако сега падне правителството, това повече ще навреди, твърдят събралите се пред парламента граждани. Според тях зърнопроизводителите например няма да си получат парите (те вече си ги получиха).

Има и дори твърдения, че пенсионерите няма да си получат пенсиите (увеличението е гласувано отдавна с държавния бюджет).

Техният мотив да излязат днес по обед пред парламента е, че 1000-2000 души, които протестираха две вечери в центъра на София, не са представителна извадка и обещават следващите дни да излизат всеки ден в подкрепа на Бойко Борисов.

Повечето са на средна възраст, има и пенсионери. Младите хора са малко. Няма плакати. Скандират: "Искаме Бойко".

Загражденията около парламента стоят от вчерашните протести. В началото на протеста имаше само около десетина полицаи. Към 14.30 ч. в района се появиха още 4-5 автомобила на жандармерията, предаде репортер на OFFNews. Униформените не предприемат нищо, стоят в или около автомобилите си.

По това време при протестиращите излезе вицепремиерът Цветан Цветанов, който обяви колко е широка подкрепата от страната за ГЕРБ и как най-доброто, което поддръжниците на все още управляващите могат да направят, е да гласуват за ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори.

Към 16 ч., когато започнаха да идват още подкрепящи премиера граждани, бяха купени бели листи и беше открита подписка "Бойко не си ходи!" Тя ще бъде внесена в Народното събрание, обясниха организаторите.

Очаква се към 17 ч. да дойдат още хора, като имаше и призив във Facebook да отидат на Орлов мост. Има и изказвания срещу ходенето на Орлов мост, защото там се очаква друг протест и ще се стигне до конфликти.

Междувременно в социалната мрежа се появи виц, че за да не се объркват хората на четни дати ще се протестира в подкрепа на Бойко Борисов, а на нечетни - срещу него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!