Депутатите на ГЕРБ единодушно гласуват оставката на кабинета (видео)

Юлиан Христов 20 февруари 2013 в 14:53 2678 3

 Красимир Велчев поиска проверката да се предава пряко по БНТ и БНР. Снимка: БГНЕС
Красимир Велчев поиска проверката да се предава пряко по БНТ и БНР. Снимка: БГНЕС

Депутатите на ГЕРБ единодушно ще гласуват оставката на кабинета. Това каза Красимир Велчев след среща на Парламентарната група на ГЕРБ, на която присъства и вицепремиерът Цветан Цветанов.

Оставката и поведението на народните ни представители показва точно това - никой не е дошъл за лични облаги, каза Велчев. Той обясни, че няма да участваме в служебен кабинет и няма да отстъпваме наше право да съставяме наш кабинет. ГЕРБ няма да участва в служебно правителство и няма да се възползва от правото първи да съставят кабинет, както предвижда конституцията, след като ГЕРБ е най-голямата парламентарна група.

Цветанов е призовал депутатите от ГЕРБ, връщайки се в избирателните си районите, да говорят в структурите, "че ние сме партия, която винаги е излъчвала позитивизъм" и че осъждат всякакъв вид насилие, показано в София и други градове. "За това, когато има митинги, в наша подкрепа или не, да призоваваме да няма провокации. Точно за това е оставката на правителството – не можем да допуснем управлението на ГЕРБ да се свързва с насилие", коментира Велчев. 

Показахме, че ГЕРБ има отговорно, държавническо поведение, каза от своя страна Искра Фидосова. Днес сме тук на работа за разлика от други колеги, които се скриха, допълни още тя. 

На предстоящите избори ГЕРБ няма да се занимава с организацията им. Според нея депутати от опозицията, вместо да са на работа днес, обикалят страната и провокират протести. Та заяви, че вероятно те агитират насилие. Никоя от политическите сили не се е разграничила от насилието, смята тя. "Знаете кои провокират насилие", каза Красимир Велчев, като цитира изказвания на лидерите на БСП и ДПС. 

Преди два месеца Сергей Станишев заяви, че, ако ГЕРБ не си отиде по демократичен начин, има друг начин това да стане. Лютви Местан пък призова ГЕРБ да си отиде с мир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews