Лидерите на протестите се крият от ДАНС

08 март 2013 в 13:02 2245 1

Янко Петров и протестиращите следени от ДАНС. Снимка: Сергей Антонов
Янко Петров и протестиращите следени от ДАНС. Снимка: Сергей Антонов

Лидерите на протестите държат в тайна следващите си стъпки за среща и координация, след като установили, че са обект на следене от  Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

За това алармира пред OFFNews Янко Петров, един от организаторите на протестите в София.

Той обясни, че хората, които подеха протестната вълна у нас, сега взимат решенията си по-предпазливо. Повод за тази предпазливост са станали думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, който в телевизионно студио коментира, че част от протестиращите са "оперативно интересни" за службите. 

Петров коментира, че предводителите на простестните групи са станали предпазливи при предприемането на нови срещи помежду си и определяне на нови протестни действия.

Според неофициална информация част от протестиращите свикват днес в София координационна среща. Янко Петров обаче обясни, че към момента нямат данни къде и кога ще се проведе срещата. По всяка вероятност сборната точка ще е столичен хотел. 

"Проучваме кои ще бъдат на тази среща. Много станаха кръглите маси", коментира Янко Петров.

Той обясни, че стоят на дистанция, защото подозират, че отново сред протестиращите ще се опитат да се вмъкнат и партийни представители. Хората на Янко пък са категорични, че няма да участват в сбирка, на която се установи присъствието на политически лица. Янко Петров допълни, че официалната среща на протестиращите трябва да се проведе до две седмици. По всяка вероятност те ще преместят кръглата маса от Сливен в Пловдив. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews