Варненци: Омбудсманът преговаря с "фалшиви" протестиращи

07 март 2013 в 08:57 2976 6

Константин Пенчев, омбудсман на републиката. Снимка: БГНЕС
Константин Пенчев, омбудсман на републиката. Снимка: БГНЕС

Среща на националния омбудсман с граждани от Варна събуди повод за недоволство сред част от протестиращите в града. 

Общественият съвет на протестиращите граждани в морската столица се оплака, че на 1 март омбудсманът се е срещнал с трима мъже, които обаче не били техни легитимни предсатвители.

"От името на Обществения съвет на протестиращите граждани във Варна категорично се разграничаваме от действията на Ивайло Василев, Мартин Аргиров и Александър Арамов", написаха в декларация хора от Обществения съвет.

"На срещата е било поискано обудсмана на републиката да представлява варненци, както и да уведоми президента, че лицето Иван Петров вече не е представител на протестиращите. От своя страна омбудсманът на България, г-н Константин Пенчев, е заявил, че ще запознае президента за създалата се ситуация.

Заявяваме, че господата Василев, Аргиров и Арамов не са членове на отворения Обществен съвет на протестиращите варненци. Отчитайки този факт, присъствието на горепосочените на подобна среща с г-н Пенчев може да се тълкува само и единствено като среща на граждани изразяващи своята еднолична позиция", пишат още протестиращите.

Ние се противопоставяне на всякакви солови акции, в които лица се представят като говорители на протестиращите без да имат акредитацията за това, особено когато става дума за представляване пред официални институции, завършва писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови