КЗК глоби "Топлофикация" за злоупотреба с монопол

Последна промяна на 25 февруари 2013 в 12:15 5378 3

Стоян Цветанов, шеф на
Стоян Цветанов, шеф на "Топлофикация-София". Снимка: Сергей Антонов

Комисията за защита на конкуренцията глоби "Топлофикация-София" за злоупотреба с господстващо положение на пазара на дялово разпределение на топлинна енергия между потребители в сгради етажна собственост.

Глобата е 338 094 лева.

"Нарушението може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите, като възпрепятства навлизането на нов конкурент на пазара за дялово разпределение на топлинна енергия на потребители", аргументират се от КЗК.

Жалбата срещу "Топлофикация София" е подадена от топлинния счетоводител "ПМУ Инженеринг" ООД.

Проверката на КЗК установила, че "Топлофикация - София" е злоупотребила с господстващото си положение, като е забавила навлизането на своя нов конкурент на пазара на предоставяне на услугата дялово разпределение на топлинна енергия.

В продължение на 3 месеца - от средата на декември до средата на март, топлопреносното предприятие е отказало да сключи договор с "ПМУ Инженеринг" ООД за извършване на услугата.

Междувременно "Топлофикация-София" е предприела действия за привличане на клиентите на своя конкурент и за придобиване на права за работа със съответния модел уреди, установила още проверката. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2013 в 14:16

Как ги сметнаха и тези ...94 лв. накрая.Разработи се тази комисия!

25.02 2013 в 13:32

КЗК, недейте, бе! Тия глоби после влизат в сметките на обикновените потребители. И изобщо не ни топлят.
Впрочем, покрай електро-монополите, някак се забравя Топлофикация и поредните Фандъкови мошеници там. И из страната, разбира се.

25.02 2013 в 12:19

300 000 лева?!?
Това пари ли са бе, еййй!?!?!?! ....

Ама... по-добре от нищо!