Кутев: Нищо по-добро от БСП няма да дойде

Симона Костадинова 03 август 2013 в 19:07 3895 31

Антон Кутев. Снимка: БГНЕС
Антон Кутев. Снимка: БГНЕС

Ако БСП падне от власт, нищо по-добро няма да дойде. БСП има недостатъци, но въпреки това е единствената партия в България, която има реална идеологическа основа, заяви червеният депутат Антон Кутев пред  радио К2.

ГЕРБ не е проблем за БСП оттук нататък. Ако досега беше паднало правителството, може би ГЕРБ щеше да бъде онази сила, която ни заплашва. Аз вече съм напълно убеден, че ГЕРБ не може да дойде на власт, твърди Кутев.

Целта беше през това време да се отнемат някои от лостовете, тъй като огромната част от властта на Борисов и Цветанов се крепи на едни определени лостове на влияние, които те абсолютно безскрупулно използваха, поясни депутатът и допълни, че според него ГЕРБ вече не могат да постигнат такива резултати на изборите, каквито са постигнали последния път.

Във връзка с протестите социалистът заяви, че "правилното място за протести е пред офисите на онези фирми, които управляват процесите“.

Той поясни, че за да отидеш да протестираш на жълтите павета, ако не те подкрепят определени медии и политически централи, на третия ден твоят протест ще загине.

„Може ли да съществува реален протест, ако от този реален протест, големият бизнес няма интерес“, попита Кутев.

Според него на протестите обаче имало и хора с чисти и добри намерения, които вярват, че сменяйки системата, тя ще стане по-добра.

Депутатът от левицата посочи, че големите либерални тинк-танкове се финансират от големите корпорации.

"Олигархията през различните години е била различна", допълни той, като обясни, че „олигархия“ означава мощни икономически интереси, които се опитват да се възпроизвеждат чрез политиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!