Кутев: 50% от протестиращите не са там по свое желание

20 юли 2013 в 12:13 3550 33

Антон Кутев. Снимка: БГНЕС
Антон Кутев. Снимка: БГНЕС

50% от хората на протестите не са на улицата по собствено желание, смята червеният депутат Антон Кутев. Въпреки това той прогнозира, че митингите срещу управляващите ще продължат още дълго. Гражданските протести няма да затихнат и в следващите следващите 10 години подобни демонстрации ще бъдат коректив, прогнозира Кутев в предаването "Факторът Кошлуков".

Митингите от последния месец са организирани от задкулисни играчи и това може да е част от създаването на т.нар. ново дясно, допусна народният представител".

"Автоголът с Пеевски не може да бъде организиран. Тогава протестът беше спонтанен - предизвикан от нас, от нашите действия и от политическата системата през последните 24 години. Но сега е организирано. Не казвам за всички, но примерно 50% от хората със сигурност са дошли по свое желание. Другите обаче са по различен начин", настоя депутатът. Той допусна, че в разгара на лятото ще има леко затишие на митингите, но те ще избуят с нова сила през есента.

Затова трябва да свършим определена работа дотогава. Да се знае - свършили сме това, това и това, коментира Кутев.

Около 150 000 ще подкрепят БСП на Бузлуджа, стана ясно още от думите на Кутев: "Трудно е да се ходи на работа под виковете на хората, но е вярно, че те не са чак толкова много. „През деня пред Парламента се събират около петдесет-сто човека. Проблемът е, че една част от хората не искат тази власт. Но има и едни други двеста хиляди граждани, които я искат. Тези хора отиват да подкрепят БСП, навръх планината, не на жълтите павета". Според него тази солидна подкрепа за БСП ще се види на Националния събор на БСП на връх Бузлуджа на 27 юли.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews