Купуваме билети за БДЖ чрез SMS от декември

Елица Мартинова 30 октомври 2012 в 08:39 2453 1

Купуваме билети за БДЖ чрез SMS, Снимка: БГНЕС
Купуваме билети за БДЖ чрез SMS, Снимка: БГНЕС

От началото на декември пътниците на БДЖ ще могат да купуват билетите за предстоящите си пътувания чрез SMS.

Новата процедура ще бъде въведена от 8 декември, съобщи за БНТ директорът „Маркетинг и продажби“ в БДЖ „Пътнически превози“ Димитър Костадинов.

Първоначално удобството ще бъде въведено само за линията София-Мездра. Ако проектът бъде успешен, БДЖ ще въведе SMS-продажбите за всички линии в страната.

Цената на билетите няма да се повиши, но потребителите ще трябва да заплащат допълнително стойността на изпратения SMS. Цената на съобщението зависи от тарифния план на всеки абонат.

За да закупи билет, потребителят ще трябва да изпрати съобщение, в което с тире помежду да посочи инициалите на начална и крайна гара. За улеснение на своите пътници БДЖ планира да постави указателни табели със съответните официални инициали на всяка гара в страната.

След като клиентът е изпратил своя SMS, системата му връща съобщение със следващия влак, които по разписание пътува по тази дестинация.

Ако клиентът желае да закупи билет, той ще трябва да изпрати още един SMS с текст „1“.

След като бъде таксуван, системата му изпраща съобщение с уникален код. Той ще бъде проверяван от кондукторите във влаковете чрез специални устройства.

Недостатъкът на нововъведението е, че потребителите няма да си избират час за пътуване от цялото разписание. Те ще могат да си купуват билет единствено за следващия влак, който тръгва по желаната от тях дестинация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!