Кунева: Няма как изборите да са честни

19 декември 2012 в 10:18 2370 2

Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС

Изборите няма как да бъдат честни – нито при този Изборен кодекс, нито при практиката гласове да се крадат. Това заяви Меглена Кунева в интервю за bTV тази сутрин.

Председателят на "Движение България на гражданите"  коментира резултатите от проучване на НЦИОМ, което нарежда на движението на 4-о място по рейтинг след ГЕРБ, БСП и ДПС.

„Резултатът ще се променя – никой през последните години не е успял да предвиди резултата от изборите. Всичко зависи от честността на изборите – да няма заплашване и стимулиране с пари, да има равен достъп до медии за всички партии, защото няма как да те изберат, ако не те чуят, ако не те видят в директен дебат с останалите. За съжаление няма как да е честен вотът при този изборен кодекс, както и при практиката гласове да се крадат – главно чрез „мъртвите души” в списъците”, каза Кунева.

Кунева коментира и избора на нов главен прокурор.

По думите ù, изборът е "белязан от дълбоко съмнение, който и да финишира в това състояние няма да има самочувствието, че е избран с огромно доверие и без никаква сянка".

"Говорят, че при електронното гласуване може да се проследи кой е гласувал, тоест той не е анонимен, най-големият му плюс се изтегля и хората ги е страх", каза още Кунева.

Кунева коментира и положението в Пернишкия регион и процеса по преодоляване щетите от земетресението. Тя каза, че от стотиците молби, които са подадени, са разгледани минимална част от тях. От 17 къщи, които е трябвало да бъдат построени в Драгичево, в процес на строеж са само 2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!