Концерт против трафика на хора днес в София

Елица Мартинова 13 октомври 2012 в 08:08 3104 0

Милена Славова, един от изпълнителите на концерта, Снимка: БГНЕС
Милена Славова, един от изпълнителите на концерта, Снимка: БГНЕС

Групите „D2“, „Остава“, „Gravity Co.“, Милена Славова, „FYELD“, „Ginger Groove“ и Бояна Желязкова ще свирят на живо в подкрепа на борбата с трафика на хора.

Концертът ще започне в 16 ч. днес на лятната сцена в Борисовата градина. Входът е свободен за всички почитатели на българските изпълнители и за онези, които искат да научат повече за трафика на хора.

Организатор на мероприятието е Националната комисия за борба с трафика на хора. Формален повод за събитието е предстоящата дата - 18 октомври, която се чества като ден за борба с проблема.

Концертът цели да привлече вниманието на хората към този обществен проблем. Според Комисията решаващ фактор за справянето с този проблем е информираността.

"Когато знаеш какво е „трафик на хора", какво може да ти се случи, кое е най-характерното за това престъпление, как можеш да се измъкнеш от ситуация на трафик или да помогнеш на човек в беда, тогава лесно можеш да предпазиш себе си и близките си", гласи официалното съобщение на Комисията.

Изпълнителите, потвърдили участие на сцената, също са съпричастни с проблема. OFFNews също подкрепя концерта, организиран в подкрепа на борбата с трафика на хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови