"D2", Милена и "Остава" с безплатен концерт срещу трафика на хора

Борислава Славова 09 октомври 2012 в 13:20 2446 1

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

Групите „D2“, „Остава“, „Gravity Co.“, Милена Славова, „FYELD“, „Ginger Groove“ и Бояна Желязкова ще свирят на живо в подкрепа на борбата с трафика на хора.

Концертът ще е на 13 октомври от 16.00 ч. на лятната сцена в Борисовата градина.

Входът е свободен за всички почитатели на българските изпълнители и за всички, които искат да научат повече за трафика на хора.

"D2" присъстват на музикалната сцена от 1999 г. Със своите издадени три албума групата участва в множество концерти в България и чужбина и получава редица награди. Бандата за пореден път ще се включи в социална инициатива, каквато е борбата с трафика на хора.

Темата за трафика на хора не е чужда и на бандата "Остава". Тази година групата отбеляза юбилея си с изключително успешен концерт в "Маймунарника", а в момента работят усилено над новия си проект. Групата се отличава с автентичното си звучене и вече 20 години радва публиката с неповторимите си песни.

Друга банда, която ще свири на живо в Борисовата градина, е завърналата се от 6-годишна пауза „Gravity Co.“. Групата стана известна най-вече с клипа към парчето „Wings“, което е първото излъчено по MTV българско видео. То се задържа тринадесет седмици в класацията „World chart express“.

Едно от най-значимите имена на българската рок сцена Милена Славова също ще пее в подкрепа на борбата с трафика на хора. Освен на различни сцени у нас и зад граница рок певицата застава зад редица значими социални каузи. С дейното си присъствие та доказва, че освен талантлив музикант,е и човек с развито чувство за социална и гражданска отговорност.
 
Още от издаването на дебютния си албум, с който вдигнаха високо летвата пред родните метъл банди, FYELD държат сериозни позиции на българската сцена с участието си на много фестивали и благотворителни мероприятия. Поради силната си социално ориентираност FYELD се включиха и в кампанията за борба с трафика на хора. Заедно с рок-дамата Милена Славова те ще изпълнят песен, записана специално за случая.  

Цигуларката от „Good Music Society“, Бояна Желязкова ще излезе на сцената в Борисовата градина, за да разкаже историята на песента „House of Pain“, която тя пише преди повече от 2 години, по действителен случай. Песента засяга темата за трафика на хора, предадена чрез творчеството на талантливата музикантка. Бояна ще изсвири и някои нови парчета, а заедно с нея на сцената ще бъдат барабаниста Милен Райков и басиста Ангел Малешков.

И не на последно място ще свири акустичното трио от китара, контрабас и глас „Ginger Groove“. Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара) и Влади Михайлов (контрабас) се събират през есента на 2011 г., обединени от идеята за един нов прочит на поп музиката, суинга и боса новата.

Всичко това очаквайте на Концерта срещу трафика на хора, организиран от Националната комисия за борба с трафика на хора и подкрепен от OFFNews.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови