Ключът за изхода от политическата криза е у президента, смята Вивиан Рединг

21 юли 2013 в 12:07 6262 17

Вивиан Рединг. Снимка: БГНЕС
Вивиан Рединг. Снимка: БГНЕС

Ключът за изход от политическата криза е у президента Росен Плевнелиев, смята зам.-председателят на Европейската комисисия Вивиан Рединг.

Рединг пристига в София на 22 юли за двудневна визита, в рамките на която ще се срещне с държавния глава, с вицепремиера и правосъден министър Зинаида Златанова и ще участва в публичния Граждански диалог (част от дебатите с европейските граждани, свързани с изборите за европарламент през 2014-а, каквито се провеждат в цяла Европа тази година, която е Европейската година на гражданите)

"Ще го помоля (бел. ред. президента) да направи всичко, което е в неговите възможности,и да призове за политическа стабилност и за национално съгласие между политическите партии", заяви Рединг в интервю за БНР. Смятам, че политическите партии трябва да се съберат и да намерят необходимите решения, допълни тя.

Рединг вече коментира продължаващите повече от месец протести. "Симпатиите ми са на страната на българските граждани, които протестират на улицата срещу корупцията", заяви Рединг в интервю за "24 часа".

"Сегашните политически събития и обществени протести в България рисуват ясна картина и показват нуждата от промяна в страната. В същото време те сигнализират, че българското общество е много обезпокоено за върховенството на закона", коментира още Рединг.

 

Дискусията в София в рамките на Гражданския диалог ще се проведе от 10 до 11.45 ч. на в Централния военен клуб в София. Желаещите да участват в събитието могат да се регистрират на следния адрес:[email protected], като изпратят име и фамилия, организация / университет, допълнителни координати за връзка (по желание) и предварителни въпроси към заместник-председателя Рединг (по желание).

Можете също да проследите дискусията на живо в интернет или по БНТ 2, да участвате чрез Туитър – с хаштаг #EUdeb8 или във фейсбук профила на представителството на Еврокомисията в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!